Lite grejer!

 Har fixat foton på några av grejerna jag fick när jag lämnade Ponnyakuten :)

Ridbyxor ca 1000 kr


MH jacka ca 500 kr

MH ridbyxor pris vet inte

Funktions tröja

Keps 100 kanskle ? :S


skor ca 1000 kr

Sen fick jag lite mer tröjor och nån film lite strumpor och sådär men orkar inte lägga ut ;)


Dagens ridpass!

 Dagen började med att jag vaknade uppe iNormark en bit utanför Filipstad. Och när jag klev ut var det disigt på himlen och när man kollade upp över sig var det svart av knott. Vet ni vad knott är ?? Det är som mini mini myggor som sättersig övedr hela kroppen. usch vad jag HATARHART DET. Men sen efter ett tag hos mormor och morfar fick jag åka hem och jag vart så trött att jag sov hela vägen hem.

Sen cyklade jag till stallet och plockade in älskade på gången borstade och lindade alla fyra ben med blåa nalla puh lindor. Sen sadlade jag och han hade ett lila nasse schabrak. Bestämde att jag skulle trimma i ridhuset. Började med några varv skritt på lång tygel sen jobbade jag honom lite i ´skritten innen jag började med travarbetet. Han bjöd jätte bra och var positiv till allt. Och sen började jag flexa med normaal och låg form och han lyssnade jätte bra . Sen skulle jag rygga lite och där var haninte riktigt med på noterna men efter ett par gångar med rätt korigering lyssnade han fint. Sen var det galoppen i början vart han lite lång men fångade upp på ytter och han var jätt efinb efter det och sen tränade jag lite över gångar halt och upp i galopp och galopp skritt halt han gör inte riktigt galopp halt med mig på ryggen ännu. Och sen fortsatte jag jobba lite galoppombyten och avslutade med att han fick galoppera i låh form över bommar. Sen travade jag och skrittade jag av honom i skogen och pappa fota lite men ni får bara en bild .







Snygga ponny !


bästablixt och lillalarsson (y)


Dressyr träning


Hej :)

Dressyr träningen idag gick bra :) Fcik träna mycket på att lägga rätt han mella hjälperna :) Jag fick rida med korsade tyglar bara för att jag skulle se hur mycket jag igentligen drar i innertygeln och det var sjukt :o jag kom verkligen ingenstans, Pumba bara sprang åt andra hållet och sura, men så fort jag verkligen släppte tyglarna och bara styrde med benen så gick ha precis vart jag ville :D haha det var faktiskt kul att se :) Det har inte alls varit fint väder idag :( Regn och snart börjar det säkert att åska -.-' aja Pumba är inne iaf ;) Tgo med mej min lilla digettal kamer till stallet för att ta lite bilder, så jobbigt att ta med en sotr systemkamera helatiden ;) men min digetal kamera är serrigöst sär, så det blev inga kort :( men i morgon tar jag med mej systemen :) Det var allt för idag :)

/Andrea

Pumba 29/6

Hej :)

Åkte till stallet vid 1 :) hovslagern kom och trimma Pumbas fossingar ;) ena framskon han gått av på mitten så när hon slet loss den var den i 2 delar ;) haha sjukt ! Sen fick han gå in och sova lite, då passade jag och Madde på att gå ner till stranden och sola lite ;) inte så mycket sol men varmt som saten vare :o efter ett tag gav vi upp och gick tbx till stallet :) Fixa iordning Pumba och red en sväng med Erica, han är grymt trött nu efter att ha stott ute i 5 nätter ;) Men från och med idag så ska han få gå inne :) inte så mycket som har hänt idag men :) imorgon äre iaf dressyrträning för Eva :) kan behövas !

/Andrea



 Jag och Lisabeth, Pumba och Jossan :) Random bild bara för att ni ska få något att titta på :D

Dagens ridpass !

Dagens ridpass började rätt okej. Jobbade med att han skulle jobba i rätt form han var rätt stel efter galoppen igår och hem resan i från ystad. Men jobbade i låg och vanliog form flexade lite grann. Han kändes lite " ur " fokus men försökte konsentrera sig lite ialla fall. Jobbade med att han skulle flytta bakdelen han var lite passiv när det gällde det idag så jobbade extra med bakdelsvändningar och skänkel vikningar. Och igaloppen var han fin i höger varv men i vänter var det rena helvetet han var stessig och bara srang uppe med huvudet men nä
r jag efter ett tags jobb saktade av hade han lugnt sig lite. Sen  travades och skrittades han av. När jag kom in istallet blötte jag en handduk och tog iskallt vatten över hela hans kropp eftersom det typ var 28 grader när jag red eller nått sånt. Och sen kylde jag även alla 4 benen med handuk och is kallt vatten. Sen fick han vitaminer och jag åkte hem.

Nu bär det av uppöver kommer hem imorron vid lunch trimmar ponnyn då ;)


Gårdagens ridpass!

 Gårdagens ridpass var lagom hårt. Han gick på trav volten. Ska ta med så ni får se bilder på den nån dag. Men ialla fall den är nån km . Underlaget var lagom hårt men lite dammigt. Började med att skritta och sen trava på rätt långa tyglar. Lester var pigg och glad. Sen började jag kräva lite mer från honom och han lyssnade as bra. Travade hela varvet runt sen när jag skulle rida in på mitt andra varv fattade jag galopp och galopperade halva vägen det kändes som om han flög. När jag hade galopperat halva skrittade jag ett varv på en 20 meter volt ungefär och sen galopperade sista halvan. Efter det skrittade jag av honom en bit i skogen och jäklar vad mygg det har kommit det är usch och blähh på dom. Sen fick han sig en kall dusch för han blev svettig och efter det fodrade jag honom kvälls mat och gav honom vitaminer och sådär.

BTW hade ´på mig mina nya ridbyxor som jag fick när jag lämnade ponnyakuten tillsammans med massor av andra grejer kommer nog bilder på det om nån dag ;P



Lite bilder iallafall ;)


Dagen + bilder

Tjao :)

Klockan ringde kl 9 i morse men jag tänkte att jag kan sova en halvtimme till, ska ju inte vara i stallet förens 10 ;) 20 över 9 ropar mamma, ja Andrea nu skulle vi ha varit i stallet, jag bara VA!? du sa 10 igår :o mamma bara, nej jag sa 9 för hovslagaren skulle komma halv 10 :o aa så jag bara slängde mej upp ur sängen och drog på mej ridbyxorna och farten, borsta tänderna och sen iväg. När jag kom till hagen och hämta PPumba låg ha ner, såå söt ! (a) så då var jag ju tvungen att pussa lite på han innan jag fick försöka få han att resa sej :) n med ha i stallet, hovslagaren hade inte hans skostolek så hon kommer imorgon istället ;) haha.., passa på att rida då, red i ridhuset :) eftersom att han har stått ute i typ 4 nätter så var han ganska trött så krävde inte så mycket av han, men han var fin :) Från och med i morgon ska han börja stå inne så han hinner vila upp sej till kil :) Efteråt fick han stå inne och sova lite, bad Madde att släppa ut han några timmar senare :) Åkte hem och åt och sen till stranden och stekte ! (h)

sen när jag kom hem så ville Cookie leka så då passa jag på att ta några bilder ;)


 haha galenpanna ;)


 söt :)


 sööt !

 naw vovvis :)





 haha störd :D



PONNYAKUTEN!

 Har nyss kommit hem från inspeliningen av PONNYAKUTEN 2 som kommer visar i Januaro 2011 ;D

Bilder från Rhodos



HEJSAN!

Hej!
Jag och Lester är tillbaka. Vi har haft det sjukt bra och det känns som om vi är i bättre form än någonsin. Och som alla vet har jag ju varit borta 2 veckor nere i Skåne (Ystad) på ridläger... PONNYAKUTEN 2010 och som sen kommer heta PÓNNYAKUTEN 2 . Haha allt har varit skit bra saknar alla redan nu. Jag kommer nog klämma in lite bilder då och då från lägret ;)




BILD från Ystads allehanda


Mysdag

Halloj :)

Blev en mysdag med Pumba idag :) Åkte ut till stallet, fann en lortgris i hagen så då blev det en dush ;) Sen knöt jag fast han utanför stallet och stog och ryckte manen i solskenet :) haha Pumba roade sej med att försöka knyta upp knuten som han satt fast i, han lyckades inte som tur var ;) Sen red jag på en riktig mys tur i skogen barbacka :) var borta i en timme eller så, bara skritt blev det för han ena framsko sitte lite halvtaskigt :/ Sen ner till älven och bada med han :D När vi står och plaska där i älven ser jag att Pumbas framskydd flyter förbi på ytan :o jag bara sprang upp med han på stranden och sen kasta mej i vattnet och tog tag i benskyddet, haha med kläder och allt -.-' sen var jag blöt så vi red hem ;) Vid sånna här tillfällen är det en jävla tur att vi har ett torkrum i stallet, alla kläder åkte in dit och jag bytte om till min ridbyxor och tröja som jag hade med mej som tur var :) Sen fika vi, Pumba är ett bullmånster :d han fick bullarna och jag hallongrottorna ;) Sen fick han gå in i boxen och äta lite hästmat också :) Fixa lite med han, spreja flugsprej och smörjde in mulen med helosan sol :) sen ut med han i hagen och åka hem :) upp till RRF vid 6 och kolla på Ebbas träning :)

/Andrea

Piggelin !

Heejsan :)

Red ut idag :) Mamma städa mitt skåp också (a) Pumba har blivit en fet kossmuu så jag tyckte att han skulle få springa av sej lite ;) Red bort till hoppbanan :) Han var så jeeeeedra pigg :D Så fort man kortade tyglarna så ticka han som en bomb ! Och när jag skänkla på han var det bara en sak som gällde, FART ! haha han är rolig min ponnyskrutt :) När vi kom fram där i typ 180 så flyger det en örn eller vad det nu var mitt framför ögonen på mej :o jag blev inte dåligt rädd asså :o  men Pumba han fortsatte han, tror inte ens att han märkte den.

OLIVIA KOM HEM IDAG ! :D tror jag...


/Andrea

 Bild från när och Olivia var ute och red ;) gjorde ett häst byte och då passa hon på att ta en fint kort på mej och Pamb -.-'


Grymma låtar !







Midsommar

Hej :)

Gick upp 8 idag :) åkte till stallet vid 9, red en chill tur i skogen på Pumben :) Efteråt fixa jag lite istallet, skulle spika upp en plakett, smartheaden som gjorde plaketten kan inte ha tänkt, hur fan kan man göra en plakett utan hål? Fick ju spika rätt igenom -.-' Tog mej 5 spikar, och typ 2 år till att spika upp den där plaketten -.-' Så om det är någon som läser som just tillverkar plaketter, för guds skulle GLÖM INTE HÅLEN ! haha ;) Åkte hem och fira midsommar :D

Glad midsommar alla :)

/Andrea

Raport ifrån Olivia

Heej :D

Olivia ringde förut så jag raporterar lite ;) hon mår super, Lester sköter sej exemplariskt och allt är hel enkelt GREAT ! (y)

Pumba vila idag :) han hade en äcklig festingfan på benet >.< Åkte vidare till RRF och kolla på midsommarhoppet :) mamma och syster var med och hoppa x) en bröt armen och ambulansen var så satans dryg så sissta klassen, Derbyt börja inte fören 9 typ :o Tur att jag hade min Lisabeth där som kunde roa mej :D Efteråt blev det självklart Donken (y)

Eftersom att Olivia har kopieringslås på sin bdb så kan jag inte ta en söt bild på oss när vi var små och jag stog på FÄRK som hon lagt ut så då fåre bli en bild på Tellisen som jag snart åker till ! :D 
 
/Andrea


 De va tider dä ! <3


Träning+bete

Hej :)

Träning för Daniel idag :) Tyvärr ingen film, mamma var tvungen att gå på stallmöte när träningen börja :( Träning gick helt okej faktiskt, haha daniel red Pumba x) Då blev Pumba jätte sur, han tyckte inte alls om Daniel ;) Efteråt släppte vi dom på bete och jag har massa bilder därifrån :D

/Andrea

 

 

 Benny, popstar och Achim

 

 alla 4a :)


 haha kolla svansen, jävla arab :D




 HAHA, popstar: kom igen då Pumba !
Pumba: Lägg av, du så jobbig popstar ! Benjamin: Om jag sträcker på mej, kanske jag kan flyga !


 Räser Pumba ! :D

 Pumben <3













 

 


Godermorgon ! :D

Nyss vaknat :) Ska inte gör så mycket nu på förmiddagen, leta efter min mobil kanske -.-' Åker ut till stallet sen :) klockan 6 är det Daniel Meech träning :D jag kommer inte fatta någonting men jag ska göra så gott jag kan ;) haha.. nej nu måste jag äta frukost, uppdaten kommer ikväll med film och sånt :)

/Andrea



Dagens outfit:

Euro rirders ridbyxor
KL strumpor
Linne från HM ;)


Film

Hej :)

Hade tråkigt så jag slängde ihopp en film från en träning ;)

Kommentera gärna ! :D

Drar snart ut till stallet, rider igenom han på galloppis idag :) HÅRDTRÄNING för mej !

/Andrea








Pumben

Hej :)

Åkte ut till stallet vid halv 8 :o Pappa och Cookie följde med :) Mockade och sånt, sen tog jag in alla hästar :) Tog in Pumba och borsta av han, tränsa och sen skritta jag ut, pappa och cookie följde med då och pappa tog lite kort på mej och Pumba :) Sen hem och fodra alla hästar, sopa och släcka ner stallet :) Nu är klockan 21.25 och jag har percis kommit hem :)

/Andrea

 

 

 La endast upp bilden för Pumba är söt

 gosiponni

 cookie är frän han ! :D


Kärlek ! <3






Jag älskar dej världens bästa ponny !

måste bara skriva av mej

NU ska det bli ändring på vad jag håller på med ! -.-' jag styr ju som en jävla nybörjare ! :o nej nu ska jag ändra på detta ! hård träning denna veckan, ska träna för Daniel  Meech på onsdag och han ska inte behöva sej åt mej en enda gång om mina händer ! Jag har en sån bra tävlingsponny men jag sumpar det alltid ! -.-' det var bra att det hände på FÄRK så jag fick se hur allt bara skiter sej ! Så nu har jag bestämt att jag aldrig ska göra så igen ! ALDRIG! blir han pigg så bromsar man med båda händera och styr med benen ! ååh jag är så fruktansvärt besviken på mej själv så ni fattar inte! är ju en extrem tävlingsmänniska så då blir jag dubbletupp ! men nu glömmer jag denna tävling och lägger energi på de kommande, för i på meetinget i kil så ska allt vara perfekt ! Klipper av dom där tyglarna annars ! -.-'

/Andrea


Färjestad lokala ponnyhoppning

LC: Pumba var enormt taggad, har aldrig varit med om att han har varit så het :o hade verkligen ingen kontroll, benen var över allt och det var bara kaos -.-' nollade grunden, och i omhoppnignen han jag inte med. Då flyter han ut på sidan och det är omöjligt att styra -.-' så jag fick lägga en volt, 4 fel asså. Tar på mej det helt själv för det var verkligen mitt fel, jag måste bli bättre på att hålla i honom, han får inte bara springa sådär!

LC+5: Samlade ihopp han och red ett hinder i taget, grunden gick jättefint men i omhoppningen, samma sak, jag bara släppte han :o hade ingen som hällst kontroll över han ! -.-' så efter att ha missat hinder nr 9 och 13 utgick jag ! Nu vet jag det till nästa gång att har jag inte kontroll och inte utterskänkel med mej, så blir det såhär, hade haft en otroligt bra tid annars !

man lär sej av sina misstag och någon gång moste det ju ta imot ;)

/Andrea

 

 

 

 bilden är inte från idag ;) lägger upp dom när jag fått dom :)

 

 

 


att göra idag lista

*Åka ut till stallet efter jag har ätit lunch
*Mocka, göra mat
*Rida igenom han i ridhuset lite kort
*Dusha hela han
*Göra svansen fin
*Smörja in hovarna med fett
*knoppa, jag suger på det -.-'
*Smörja all tävlings utrustning
*Packa
*Fixa iordning all mat mm som ska med i morgon

Hade igentligen tänkt att rida ut men det är lite halvtaskigt väder ute + att jag måste träna på min sits tills imorgon, är ju stilhoppning i LCn ;) startar sisst iden (y) och typ 8 av 14 i LC+5 :)

Olivia sms igår också och skrev att hon har det kanon ! :D

/Andrea

Veckans fråga

ja, eftersom att jag inte har så mycket att skriva om så kan jag ju ha veckans fråga :D


Har du egen ponny/häst? isånna fall vad för någon, vad är ni mest inriktade på? m.m


skulle vara intressant och veta hur många av våra bevakare som har det :)

Övernattning i stallet

Hej :)

Han inte uppdatera något igår för det var fullt upp :) på förmiddagen va jag med hannaswed och lisalarsson, alltid lika kul med dom mongobarnen :)<3 Vid fem kom Madde på moppen och hämta mej, åkte till stallet :) trimma i ridhuset, han var fin och så men jag kunde inte rida honom i nedre delen av ridhuset, han bara fick panik och typ hade flykt betende, han var jätte konstig :( han betedde sej som han gör i skogen när han ser eller känner av en älg eller något annat levande. och det kan ju knappast ha stott en älg bakom sarjen -.-' men han var verkligen rädd där nere :( Så efter ett tag fick jag gå ner och avsluta lite i paddoken istället, men som sagt han var jätte fin, känns som om att det verkligen inte finns något att förbättra i dressyren just nu :) släppte ut han i den "lilla" sommahagen tsm med Benny och Achim, haha dom var överlyckliga ;) mockade och så :) Pumba och Aschim fick gå ute över natten så jag och madde sov där för att hålla koll på dom :) Vid 9  fodra vi stallet, sen åkte vi in till Forshaga och köpte pizza och godis (y) Åkte tbx till stallet och satt i sadelkammaren och åt, Nattiz var med också :) Vi typ satt och prata till klockan 2, sen följde vi nattiz hem, haha när vi går föbi Elisabeths hälsa och foder butik ser vi en av marias tinkrar som står där utanför hagen x) haha så vi släppte in den igen ;) När vi kom tbx till stallet kolla vi till hästarna och sen sov vi :)

Torsdag: Vakande vid halv 10 typ, gick ut till hästarna och släppte in dom i deras vanliga hagar. Åt frukost och sen red jag Pumba :) Red lite dressyr på järdet, tänkte gå upp i ridhuset men dom hållde på att städa det så det var stängt. Pumba var ganska trött efter natten men när vi kom till järdet piggna han till :D Han var väldigt lungn och harmonisk men på samma gång pigg och allärt :) fruktansvärt glad ! :D helt öerlycklig var han ;) Red i typ 20 min, det var ganska varmt :) Sen gick jag och madde ner till älven och plaska lite med hästarna, eller ja Pumba plaskar STORT! x) Åkte hem sen och nu ska jag ut i SOLEN och steka :) tycker jag ni också borde göra för det är sommalov ! ;D

/Andrea

Tisdag

hej :)

Åkte till stallet tidigt :) Red ut på Pumba först tsm med Olivia som tog Qinnie, red ganska länge ute i det fina vädret :) Ett rådjur skrämde skiten ur Qinnie också x) haha, sen fixade jag lite i stallet, red Popstar och tro det eller ej men han LYSSNADE på mej :o har typ aldrig hänt i världshistorine, han har alltid kört upp huvudet och bara stuckit men idag visade han att han faktsikt kunde vara en dressyrhäst som det är meningen att han ska vara :o Men sen så blev han lite lat och fick lite ryck men annars så :) Red igenom honom ordentligt för det behövdes ;) Duscha av honom och släppte ut han igen :) Fodra eftermiddag och åkte hem :)

haha jagvet, jag lovade massa kort men nu var det såhär att jag tog med mej kameran i bilen men glömde ta ut den xd Det får bli en annan dag :)

Vill verkligen tacka alla som följer bloggen varje dag, men glöm inte att kommentera också, många som följer men inte så många som kommenterar! så komigen, skriv något, fråga, vad som hälst ! :D

/Andrea

I (L) sommar !

tja ! :)

Dagen började kall och blåsig :( Åkte ut till stallet och då blev det bättre väder :) Gjorde i ordning allt åt Pumba, sen gick jag ner till andra stallet och hämta tråd, en as stor hammare och massa plast och stål saker till hagen :) Sen kom Madde och Elisabeth, vi gjorde iordning våran sommahage, slog i massa lösa stolpar och jag säjer bara, Jag var kkung på det ! (h' Sen fixade vi vid ingången som inte ska vara en ingång längre, klippte av tråden, koppla ihopp den med den andra tråden osv ;) lite svårt att förklara ;) Nu ska vi bara öppna upp till den andra hagen så den blir extra stor :D Men det gör vi en annan dag :) Efterpt gick vi ner till Cafét och åt glass och drack coola (y) Sen gjorde vi iordning hästarna och skritta ner till älven för nu är det verkligen sommarväder :D Vi skulle bada men dom har typ öppnat massa slussar innen istan och massa så älven är helt översvämmad -.-' våran strand hade försvunnit :( Så vi fick gå hem igen :/ Släppte ut Pumba i hagen och tog in Popstar. Gjorde iordning honom och tog en sväng i skogen :) Han lyssnade faktiskt på mej idag :o I alla gångarter och gick hyffsat iform :) Red i en halvtimme typ :) Sen hem med honom och fixa :) Åkte hem vid halv 7 typ :)

Imorgon blire nog 3 hästar att rida :) tar med kameran och då ska nu få mycket bilder på Pumba, Popstar och Qinnie ! :)

Asså guud nu är Olivia nere i Skåne, hoppas hon har det super kul ! :D

/Andrea

 


Eva träning

Heej :)

Åkte till stallet vid halv 3 typ :) Red Qinnie först, tinker sto på typ 11 år, men som en 3 åring i utbildingen, hon kan noll ! Efter att ha haft en ordentilg fajt med henne gick hon faktiskt jätte fin :) fokusera på att få henne lungn och ta mina skänklar utan att få dampryck ;) övade mycket halter, igångsättningar, ökningar och sånt :) Hon har ju typ noll kondis så jag red i 20min typ :) Sen mockade jag åt Pumba, tog in honom och dusha av han för han var en stor lergris ! ;) Släppte ut han i rasthagen och gav han em höt där så han fick torka :) Gjorde hans mat och sånt, smröjde lite grejer och förberedde inför eva träningen :) Sen tog jag in han från hagen och gick en sväng upp till ridhuset där han fick beta lite :) Gick tbx och gjorde iordning han :) vid 6 kom mamma med mat till mej, var vrålhungrig ! Åt och sen fixade jag det sissta med Pumba och lasta in sakerna i bilen, åkte upp till Rudskogen och träna :D Inte den bästa träningen jag gjort men han var fin :) Började med att hoppa 3 räcken i serpentinbågar, sen vända upp från C och hoppa 2 studshinder, sen 5 galloppsprång till en kombination, räcke in och oxer ut :)

Det var allt för idag :)

/Andrea



Åker bort (L) igen ;P

Dagens gjorde  :
* Köpte massa grejor till Lester :)
* Hemma och packade
* Åt lite soppa sen drog jag till stallet
* Packade grejer till Lester
* Red Lester han var jätte gaaaaaaaaaaaalen och stollig älskade ponnyn min
* Sen duschade vi honom
* Mockade hans box
* Packad ei sadelskåpet och i transport sadelkammaren
* Åkte hem åt mat och så där
Allt packat, Hästens grejer Mina grejer åker kl 6 imorron ner till Ystad MITT LIVS UPPLEVELSE


LIIIIITE AV GREJERNA SOM JAG KÖPTE ;)

JAG ÄLSKAR DIG (LL)


Regn -.-'

Hej :)

Åkte till stallet vid 11 idag :) Gjorde mat och sånt sen red jag :) gjorde inget speciellt idag, började med lite klättring och sen en helt vanlig uteritt :) inget sommarväder är det direkt, kallt ! :s När jag kom tbx till stallet lindade jag hans ben, plocka iordning allt och sen mocka :) släppte in han boxen och gav han lunch, åt själv då också :) när han hade ätit klart tog jag av lindorna, satte på han regntäcket och släppte ut han :) Åkte hem sen och nu sitte jag här ^^

i morgon lämna Olivia mej här på bloggen i HELA 2 veckor :( är grymt avunsjuk på henne!!!!!!! hoppas hon fåre bra ! :)

/Andrea

SOMMARLOV (L)

Igår var det skolavslutning detv ar en ¨lång dag för mig :
 Började med att vara i stallet kl 7 och trimma ponny han var jätt fin. Sen var det bara hem duscha och byta kläder och så. Skolavlutningen var rätt tråkig eftersom det var absolut sista dagen med 6A :( usch vad jag kommer sakna klassen . Sen åkte jag till Filipstad min kusin tog studenten. Och det var väldigt kul lite galet men haha. Sen åkte vi typ därifrån kl 6 och när jag kom hem åkte jag till Amanda Svärd eller hennes mormor och morfar. Fanny, Ida, Louise, Lisa, Johanna, tre Hannor Amanda och en kommer inte ihåg namnet xD Och där badade vi fikade och det var skitkul flumigt ? OHJA ! Sen kom jag hem kl 21.20 började packa inför ridlägret. MYS ! 

Så Underbar ponny har jag <33
 
Jag är nervös så jag dör imorron åker jag till Skåne och är där i två veckor på ridläger.
 ALLA KAN GISSA VILKET ? ;)

 






MY ONE AND ONLY<3




SOMMARLOV FÖRFAN!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

SOMMAR SOMMAR SOOOOOOOOOOMMAR !!!!!!!! MEEEEEEEE LIKE !!!!!!!!!!!

haha det spöregnar då men SKITSAMMA ! :D

Åkte till stallet vid 4 :) Gjorde allt och sånt :) Sen tog jag in grisen och borsta & myste :) Red ett ordentligt dressyrpass idag, barbacka :) asså usch vad min ponny ät fiin :ohan var EXTREMT lyhörd idag, tog minsta vink, gjorde allt jag bad honom om :') Gjorde lite olika övningar, mycket öka, sammla, lydnad och sånt, kan skriva ner dom sen :D Jag känner också att jag verkligen har kommit 1 steg till i min ridning, verkligen jätte kul när man märker skilnad, har aldrig känt den känslan förut :D asså Pumbas gallopp, det kändes som om bi svävade fram :o så himla underbar är han, har verkligen hittat det där med låg form som är extremt bra för hans rygg :D Arbetade på mittvolten och flyttade skänkerlvikning i gallopp ut i hörnen och asså, det kändes som om Pumba aldrig har gjort något annan en flyttat skänkerlvikning i gallopp :'o i slutet skulle jag pröva lite flrvänd gallopp, jag visste inte om han kunde det, har aldirg prövat själv med honom, men han satte den klockrent i båda varven, he makes me smile asså ! :DD


Övning 1: Arbeta runt hela fyrkanten i trav först, vid varje bokstav ska du göra en 10m volt typ, i samlad trav, mella bokstäverna länger du traven och sen samla upp igen och gör en volt vid nästa bokstav, jätte bra lydnad iochmed att det blir ganska trångt på kortsidorna ;) sen kan du även prova i gallopp :D

Övning 2: Arbeta runt hela fyrkanten, vid ena långsidan jobbar du serpentin bågar i samlad trav, vid nästa långsida fattar du gallopp och länger galloppen, bryt av till trav och fortsätt med serpentinerna :D

Gjorde även massa grejer med från halt till gallopp, ryggning och fram i gallopp, skänkerlviknignar, framdelsvändingar, små volter och massa sånt :D

Laddar upp lite sommarbilder så ni kommer i riktig sommarstäming ;)

/Andrea












Svar

hur får man sån bild längst upp? :) jag har en, men fattar inte vart jag lägger upp den :P


Svar: Jag har en kompis som lägger in den åt mej, vet själv inte hur man gör. Jag gör själva headern och sen lägger hon in den åt mej + designe. Men du kan ju fråga en kompis om den vet hur man gör :)

/Andrea


OLIVA ÄR HEMMA!

Heej :)

Nu är olivia hemma och det är gött ! :D

Blir inge stall idag :( Ska på student typ hela dagen så mamma får ta Pumbi idag :) Blir nog ingen mer uppdate för min del idag, har ju inget att skriva om x(

/Andrea

 

 

 

 


Hemma !:)

Hello!'
Jag är hemma från Rhodos GÖTT all update kmr imorron :D:D
Kan ialla fall meddela att på SÖNDAG åker jag på ridläger ett speciellt läger :o


;)


UP DATE UPDATE BLIR IMORRON ALLA!
// Olivia

Pumba 8/6

Tjatja :)

Sluatde halv 1 idag (y) Cykla hem, bytteom och sen cykla jag till bussen :) Mockade och allt sånt i stallet :) Sen red jag, blev lite lydnad + trim på galloppbanan :) Började med att jobba honom vilket inte är så lätt iochmed att han är ganska taggad och springer så fort han får chansen ;) När han hade lungnat sej började jag med lite lydnad, kom på en liten övning som var rolig men lite svår, det gällde verkligen att hålla koll på och ha Pumba lydig (berättar övningen det sissta i inlägget) När jag hade ridit i en halvtimme ungefär så skritta jag hem och dusha av han :) Sen ut i hagen och äta sitt em hö :) Åkte hem vid 4 och bakade marränger :D

Övningen: Halt, rygga 3 steg, sen fram i gallopp, 5 galloppsrpång, bryt av till trav, trava 10steg, sen halt och rygga osv :)

/Andrea 

Ridpasset

Tja :)

Red som sagt ett pass i ridhuset :) Började med att jobba honom, flyttade lite, ställde honom lite, tempo växlingar och sånt :) Man måste vara kreativ när man rider denna ponnyn, blir så utråkad lätt ;) Stog lite hinder framme, ganska tätt så jag avslutade med en liten bana, teknik bana kan man säja iochmed att hindrerna stog ganska tätt :)

Bana bestog av:

En sockebits/räcke oxer på långsidan 60cm
Stående sockerbitar med ett grönt plank & en gräsmatta under, med blommor, 70-80cm
Små sockerbitar med en vit bom & vattenmatta under, 50cm





/Andrea

 

 

 


snabb uppdate

Hej :D

Ska snart åka och klippa mej :) Sen ut till stallet och trimma lite i ridhuset :) Kanske får med mej pappa till att fota lite, vem vet ;)

SNART KOMMER OLIVIA HEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Andrea

Sommartips :D och lite annat ;)

För dej som vill bli brun men har inte tid att sola för du måste rida ;)

Rid i bikine då ! :D Det funkar jätte bra :D Man blir as brun ;) Fast då får man ju rida typ på ett järde, paddock eller någon annanstans där det inte är massa skog :) Men glöm för gudskull inte att smörja in dej, speciellt axlarna, kan lova att det blir ett hellvette om man glömmer det ;) förra året red jag i linne när jag red dressyr i paddocken utan att smörja in mej -.-' Jag blev extremt brun men fick gå igenom ganska mycket smärta innan den bruna färjen kom fram ;D
_______________________________________________________________________________________________


Nu måste jag skriva av mej lite också, tar det i samma inlägg för jag ska till stallet snart :)

Asså hästmänniskor är nog det värsta folket jag vet -.-' serriöst dom som tror att dom är något men i själva verket ligger bland dom sämre i presteringar, dom vill man ju bara gräva ner någonstans -.-' Dom som säjer "åh vad tråkigt för dej att det inte gick så bra idag" men dom menar "hehehe vilken sopa du är, jag är mycket bättre" Visst det är en tävling, det går ut på att vinna men dom ska inte säja något när dom inte är bättre själva. Jag vet att dom ska man inte bry sej om och det är precis vad jag inte ska göra nu :) Ska lägga mycket mer energi på alla underbara istället och lära känna dom bättre :) Dom som är bland dom bättre men endå ödmjuka, dom som verkligen stöttar en istället för att vara falsk :) det är dom som visa hur man ska bete sej mot andra :)


aja ska äta nu och sen till stallet :) blir en skritt tur på bad med Pumba :)

/Andrea

Christinehamn lokala ponnyhoppning

LC: Jätte fin var han :) Blev lite bråkig på andra hindret i omhoppningen då han ville ta staketet istället för hindret så det drog en massa sekunder men dubbel nolla och 1 utanför placering, helt okej :)

LC lagklass: Han var lite grinig, men jag tror att han var ganska trött för det var väldigt varmt och så :) men nolla iaf den klassen också, alla i laget nolla så det blev en omhoppning på 4lag :D

LC+5 omhoppning: Han var jätte fin :) även här nolla hela laget och vi slutade på en 2 plats i omgång 3 :D

I hela totalen blev vi 4a :D

/Andrea

 Laget :)

 

 


Allt är klart

Så nu är allt packat och iordning :)

Startar 7a av 10 :) alltså inte så många placeringar så jag ska rida gärnet !

SKRÄLL att jag och Andrea Karlsson är efter varandra, igen ! ;)




/Andrea

Att göra lista

*Åka till stallet
*Mocka & mat
*Rida
*Dusha Pumba
*smörja
*packa
*hem
*äta
*blogga/tv
*Sova

TAGGAR DIV 3 FINALEN I MORGON !

VINNA ELLER FÖRSVINNA !

/Andrea

min ponny är så himla härlig ! :)

Hej :)

Åkte ut till stallet tsm med mamma :) Hon mocka och så medans jag gick och tog hand om min älskling :) Han är så go, när jag sätter mej på huk i hagen för att kalla in han så kommer han och ger mej en puss på näsan innan jag får ta in han ;) Gick en lite promenix med han :) stannad och stretcha och även då när man står och drar fram benet på han så får man en puss till som om han säjer "å vad skönt att strecha mamma" haha sötisplutt ;) Gick upp till sommarhagarna och beta han lite :) passade på att steka lite då me (h) Sen gick vi tillbaka till stallet :) Åkte hem och så :)

Lördag taggar vi för Christinehamn :D LC LC :) final i laget också :)

Jag älskar dej ponnyn min,  du är verkligen allt ! (L)

/Andrea

 

 


SOMMAR HISS&DISS




*Det är varmt och skönt :D
* Man kan bada, med och utan häst :D
* Alla ute tävlingar :D
* GLASS ! :D
* stallet är som underbarast ! :)
* Sena varma härliga sommar kvällar :)
* Sova i stallet :)
* Betes släpp :)
* Jag fyller år (a)

och massa massa mer ! :D



*Det finns inget negatvit med sommaren ! ;D




Steek på hästen + årets första dopp

Heej ! :D

Åkte till stallet vi 2 idag :) Körde lite kondis + lydnad på galloppisbanan :) Madde hängde på :) Vi red kanske i 40 min för det var otroligt varmt ! häärligt ! :) Red i korta shorts och bikina överdel var att jobba på min solbränna också ! :D Vet inte om jag blev så brun snarare bränd, men ;) Efteråt var hästarna extremt svettiga så vi skritta upp till stallet, slängde av sadeln, benskydd och sånt och sen upp på hästen igen och skritta ner till älven :D Hästarna tyckte att det var jätte skönt och vi gick ut en bra bit i vattnet :) Tyvär kan man inte simma med dom för det blir strömt veldigt fort ;( Skritta upp igen och släppte ut Pumba i hagen, mockade och gjorde allt :) Sen gick jag och Madde själva ner till älven och bada ! :D Kaalt men endå häärligt ;) Första doppet för iår ! :D

Kram Andrea


Olivia är i Rhodos och jag är avundsjuk ! -.-'


 Bild på våran galloppbana :)

Kommer sakna dig!<3

Rhodos nu :)         Lester jag älskar dig <33333333333333333333333333333333333333333
kmr sakna dig så fucking mkt :'(<333

Barbacka tur !

Hej :) nu har jag kommit hem från stallet :) Blev en barbacka tur i skogen med Madde,Lollo & Becca :) Först red vi upp på berget och sen ut på en skogsväg :) Men dom ville inte gallopera något så när vägarna skildes åt så red dom hem och jag en längre tur för jag kände att Pumba måste röra på sej :) Red upp på en väg som sluttade lite uppåt, den var täkt med lång gräs och Pumba verkligen längde stegen, han är så härlig :) Red in iskogen och upp för en annan backe och sen hem :) Fixa iordning honom och sen åkte jag hem :) Belv inget bad för min och maddes del för det började regna ;(

Kram Andrea
 

 

 

Dagens villha !

 


Stallet nu :)

Hej :)

Ska snart cykla till bussen :) Blir nog uteritt idag, och sen ner till älven och bada ;s premier för iår ;D Fota lite igår så jag bjuder på några bilder ;)

Olivia åker till Rhodos i morgon! :o fatta vad brun hon kommer vara sen, fuskit ! -.-' aja hoppas hon fåre bra ! :D<3

 

 





Säj till om ni vill ha fel för jag hinner inte ladda upp mer nu, måste rusa till bussen ! :)

Hejdå Kram Andrea

 


RSS 2.0