Tretorn :D

Jag får Tretorn om nån vecka .
 Inte tänkt så först men det var dom ända som passar typ :)<33
Men strl 36 och JÄVLIGT åtdraget i vaden så perfekt ;)

Dagen har varit tuff !!!!!

Tja bloggen!

Ja dagen har som sagt varit tuff  får väl börja från början.

Det började med att igår kväll var mina och johannas föräldrar ute på stan och jag var hemma hos henne. Kom väl hem runt halv 2 eller nått på natten och då gick jag och la mig. Jag skulle nämligen vara hästskötare en dag till på EQ horseshow men den som jag skulle med fick jag inte tag på -.- Så sov jag väl till halv 8 eller nått och då smsade hon som jag skulle med nu åker jag hemifrån. Hon hade tydligen glömt mobilen i bilden så hon hade inte sett aatt vi ringt eller smsat förens då. Och hon bor bara 10 min bort :oo Så jag flög upp ur sängen klädde på mig och borstade tänderna och hann även med att slänga i mig en macka. Sen åkte vi iväg ut mot Hammarö. Sen hade jag grymt kuul Wenche som jag var med som hästskötare åt jobbar på Rid & Trav på färjestad så hon skullle hämta varor från EQ lines lager. OHH det var grymt stort HUR mycket varor som helst och jag fick även kolla och PROVA lite av Equlines vår kollection 2011 :D Jätte fina saker ;) Sen fixade jag hästen innan hon skulle starta Själva tävlingen var Hästen inte taggad för så det gick inge bra ;/  Aja men sen åt vi på hammaarö innan vi åkte .Jag åkkte med henne hem och red Superman . Idag red jag ut själv första gången vi var ute i skogen själva och han var jätte duktig inte alls ängslig.  HE´S JUST LIKE A DREAM<3
Sen kom mamma och hämtade mig och och vi åkte till Lester. Jag fixade mat och vatten åt honom så fick mamma mocka medans jag fixade honom för ridturen. Jag skulle markarbeta honom idag. Så jag hoppade lite på volt för att få in rytmen och vi hoppade rätt mycket med lydnade halt ,galopp, hinder. Sen i slutet la jag ut bommar och reglarade honom och jag måste träna på att samla honbom lite bättre men han gick på 3  mer än normalt men helt okej. Och sen fick han ner travning. Det  Lät inte som ett hårt pass men jag tycker att det var ett bra pass .
Och sen skyndade jag mig hemma och nu sittar jag i christinehamn ;P Haha  jag har gjort rätt mycket nu och även i går var jag hästskötare och trimmade ponnyer i regnet ;:P


Sitter hos Johanna!

Just nu sitter jag hos Johanna vi har grymt kul ;D  Våra föräldrar är ute på stan så får
väl vänta på dom innan jag drar mig hemmåt :D

Johanna och Cooley <3

Shopping och ridning

Hej :) Va på EQ horse show idag :) Träffade Olivia på mässan, eller mässa och mässa det var ETT tält, haha fail ;) Iaf så stog hon och provade Tretorn och då så gjorde jag också det eftersom att jag önskar mej bruna när jag fyller år :) Fy satan vad skäna dom är ! äääääääälskar dom ! Dom satt perfekt, så mamma bara, ja men då tar vi dom då. Åh vissa dagar är min mamma bäst ! fast jag får dom inte förens på Tisdag när jag fyller år ;)

Sen vidare i regent till stallet, hittade en blöt ponny längst bort i hagen som inte ville komma in, så det var bara att gå och hämta honom i gymnastikskor, jag blev blöt ! Slängde in strumporna i torkrummet och gjorde iordning ponnybus barfota (y) Sen fick jag ett par varma och skäna strumpor att rida i (yy) Hoppade lite idag, eller hoppa och hoppa, red lite kavaletti, ett sockerbits räcke på typ 70cm, och en sockerbits oxer på typ 70cm, hindrerna är så jäävla tunga så man orkar inte sätta ut annat en sockerbitar ;) la två rosa mattor över räcket :) Började md lite dressyr, han kändes fin :) Sen red jag lite kavaletti som låg på ena kortsidan, räcket låg på samma volt så jag travade vidare mot det, det var lite trångt och Pumba gick där i form och tyckte att han var jätte fin, han var inte alls med på ett hopp, haha så han typ hoppa det och drog med sej hela hindret, så det var bara att sitta av och bygga upp ;) Men gång nr 2 så var han med lite bättre fast han tyckte att mattorna var lite konstiga ;) Sen övade jag räcket på volten, gick över till oxern på långsidan, han var jötte fin och pigg ! :D Tränade lite omhoppning och det kvittade hur fel jag en kom så tveka han aldrig :') Nu var det inte så högt men endå :) Efteråt tog jag av han sadeln och tyglarna och så fick han gå lös medans jag bärde in hindrena, när jag bärde in kavalettibommarna roade han sej med att gå runt och välta alla hinder, haha söt :)

Imorgon åket jag till GBG, är tbx på måndag :)

/Andrea

EQ horseshow !

Idag har jag varit ute på hammarö och kollat lite på tävlingarna och shoppingen ;)

Köpte ett schabrak :D
Ord´pris i affär : 999 kr
Ord pris shoppingen: 529 kr
40 % på det : 317 kr
Grymt nöjd är jag kanske ska köpa matachande luva om nån dag ;D

 




Qinnie

Red Qinnie idag :) hon har faktiskt utvecklas en hel del sen sisst då hon typ försökte slänga av mej xD Bröjade med att jogga igång henne :) Hon är faktiskt väldigt känslig, tar skänkel väldigt bra, dock kanske mer som fart en som en hjälp, hon gick nästan i form faktiskt, framsteg :) Provade några skutt, i början fatta hon inte riktigt hur hon skulle göra men efter ett tag så blev hon mer stadig, jag hade lagt en gräsmatta under ett hinder och det var inga problem, men när hon rev och jag var tvungen att sitta av och bygga upp igen så fick hon lukta på gräsmattan och usch vad läskig den var :o haha xD men sen när jag satte upp igen och styrde mot hindret så hoppa hon lika glatt xd konstig häst ;)

Pumba: Fick vila idag :) Körde lite frihets dressyr faktiskt, han var as bra ! :D jag har aldrig gjort det förut, men han lydde allt jag bad honom om :o han ville säker bara komma åt godiset men endå, han kunde lika gärna bara stott där och tigga godis och inte fatta någonting, han är grymt smart faktiskt :D ska fortsätta med det :)

Det spöregnar ute ! -.-'

/Andrea

Rid passet...Eller rättare sagt ridpassen!

Lester :  I Början av passet var han helt okej, asså i skritten. Sen när jag började trava var han bara stretig och stark usch, men jag fortsatte. Sen efter ett tags travande så började jag jobba honom i galoppen och han var så grymt stark jag fick seriöst kramp. Har ni känt när man rider att om man tar ui hästen att det inte händer något den bara tar bettet och drar, så var han. Men då bytte jag taktik och började jobba efter fyrkant spåret. Halt, galopp, halt, galopp, halt och galopp och så fortsatte jag så och längde galopp sträckorna för varje gång. Det var en underbar känsla när ridpasset börjar dåligt och efter ett tag vänder det. Men mycket tålamod krävs på den här hästen även om ni inte tror det så måste man ha bra balans och hela tiden prata lugnande med honom. Men jag ÄLSKAR att han är taggad jag gillar inte sega hästar. ´Men en sak ska jag säga er luft språng är det roligaste han vet ;)
Inga bra bilder men är är han lite busig iallafall x)


Damp



SUPERMAN: Sen kl tre skulle jag träna Superman för min hopptränare. Kort presentation : Namn: Superman   Född: 2006 Kön: valack  Ras: Welsh mountain  B-ponny 121 cm makhöjd. Nu är det bara jag som rider  honom men det är tänkt att Whenche som äger hästen  att hennas dotter ska rida honom men tills hon blir större sköter jag inridningen. Han är väldigt snäll gör inget elakt .

Men ialla fall till ridpasset vi tränade på att balansera upp honom och få ett jämt stöd i handen . Även att han skulle lysna i galoppen. Men så mycket mer är det ju inte att säga om det han var jätte duktig. Så nu har jag några veckoe på mig att trimma innan 4-års testet. Visning förhand, löshoppning och uppsutten ridning.


Superman på 3 års testet

Dagens ridning...

pratar vi inte om -.-''' vissa dagar vill jag bara gå och gräva ner dej någonstans Pumba !

+att det är ödlorinvation i Pumbas box, äckliga jävlar det där :o

Olivia ligger efter i uppdaten, lalala (a)

/Andrea


Finland

Så nu äntligen är allt klart :)

10-7-2010 tog vi bilen ner till Stockholm :) När vi var framme var det 2 timmar kvar tills båten gick så då gick vu upp till gamla stan och åt glass ;) Efter 2 timmar kunde vi checka in och sen köra på båten :) Det är mysigt att åka båt tycker jag, speciellt när den är så stor (a) men hur fan kan den flyta ? :o den borde ju skunka lixom, eftersom att den är så stor och tung ;s men vi kolla lite på tax freen och åt lite mat :) Sen var klockan mycket så vi gick och la oss :) Vid 7 på morgonen så var båten framme :) Vi skulle åka i bilen i 4 timmar till ett hotell som hette tropic landia typ :) Ett hotell med äventyrsbad :D Vid 10 stanna vi på en resturang och åt frukost :) Sen var det raka vägen till hotellet, jag sov typ hela tiden så det gick fort :) När vi kom fram så var det 2 timmar kvar tills man fick checka in, eftersom att vi inte kunde checka in så hade vi inte tillgång till badet, men havet låg precis utanför så vi bada där så länge ;) Sen åt vi, och sen fick vi checka in och BAAAAAAADAA :D Så grymt kul :DD innomhus var det en bassäng med 2 rushelkanor och bubbelpool och grejs :d Utomhus var det jättemånga olika, frittfall och massa :D Så gryymt kul var det ! :D När det stängde gick vi och åt :) Sen upp till rummet och kolla på fotbolls VM finalen ;)

Måndag: Vi började åka vid 10 tror jag, vi hade bara 2 timmar till där Othello bor :) Resan gick väldigt fort :) vi bodde i en stuga lite längre ifrån honom :) När vi kom fram till stugan bara slängde jag in sakerna och satte mej i bilden, dock var inte resten av min familj lika snabba -.-' När jag äntligen att fått in alla i bilen så börjar pappa grejja med sin nya bästa vänn, GPessen -.-' åh jag fick typ ryck på honom, men han bara "Vänta jag ska bara knappa in var dom bor" När jag och mamma redan visste det :o Det tog typ 100 år ! När han hade fått in rätt så åkte vi och vad gör han ? :o jo han missar där han ska svänga av xD haha fan vad arg jag var xd men som tur var så kunde man svänga in lite längre bort också :) Vi åkte upp på en väg där jag känner igen mej, men jag tänker hela tiden, det är längre bort, så när vi kommit en bit så ser jag bara att vi åkte förbi en skäck som står ute i trädgården, jag bara "OTHELLO, STANNAAAAAAAA" pappa typ tvärnitar och vänder, haha :D Där stog han min lilla gris, ute i trädgården, inget staket eller någinting, haha varje hästs dröm typ :D han hade inte krymt så mycket endå ;) Sen lämnde vi honom i deras trädgård och gick upp och åt hos dom :) Sen åkte mamma och pappa tbx till stugan för att packa upp mer, men jag och min syster stanna kvar :) Vi åkte till ett annat stall som dom typ skötte om för ägaren var bort rest, där finns det en nordsvensk som åkte tillsammans med Othello hela resan :) Det var kul att se honom igen också, så fin har han blivit, han ser ut som Emils lukas i Emil i lönneberga ;) Dom hade ett litet föl också, åååh den var så sööööööt ! Sen på kvällen red vi, dom har 2 hästar till Curlyhästar :) Jätte mysiga ! :) Jag fick rida deras sto, Musi, Anina (Othellos ägare) Red deras valack Brave och Fredrika (min syster) fick rida Othello, Dom red sina andra 2 i rep grimma, och jag red i barbacka sadel, haha fett skön är den (y) bara det att min häst ville äta hela tiden och det var lite svårt att försöka dra upp den från marken när den inte hade bågot bett ^^ Sen när vi skulle galoppera blev det typ kaos, min häst ville inte, Aninas ville inte heller utan bara gick ner i diket hela tiden xD men Othello galoppera på som bara den :D men jag kämpade med alla krafter jag hade och till slut galoppera den typ 5 steg :D Sen red vi tbx :)

Tisdag: Det var väldigt fint väder, väldigt varmt, så vi bestämde att vi skulle rida på kvällen :) Vi åkte och bada istället, Anina följde med :) Vi hade jätte kul, verkligen ! :D Bada jäätte mycket, sola och fika (y) uppfann mugghållare i stolarna :D Kleta in en sten i lera xD haha :D när vi hade varit där hela dagen typ så åkte vi och åt på sub way :D Sen åkte vi och handla, köpte finskt godis, fast det är samma som i sverige ;) Sen åkte vi hem till dom och gjorde i ordning Othello, sen lasta vi honom, han lastar sej själv nu :D Åkte till ridskolan där hon tränar :) Jag skulle rida honom då :) Gud han var så underbar, så mycket mer lydigare nu, gick ner i form direkt, var så där lätt i munnen, jag glömmer aldrig charlse träningarna så vi fick böja honom till han typ gick av, för att ner honom i form, så grymt stel var han då xD men nu så var han jätte mjuk :) det stog några hinder uppstälda så jag prova några språng, det är fortfarnade samma Othello fast en duktigare :) Jag var hemma igen på han rygg ! Den kvällen typ regan det och åska jätte mycket, det var ju så fint på dagen :o

Onsdag: Eftersom att det tog typ 6 timmar att åka från dom till båten så skulle vi starta ganska tidigt :( Vi åkte upp till deras hus, vi fika och sen sa vi hejdå :'( Men det var inte alls jobbigt att säja hejdå till Othello, tvärtom det var jätte lätt :D För han verkar inte alls vilja komma tillbaka till mej, det kanske låter hemskt men jag menar lixom att tänk om han hade varit jätte olycklig, det är han inte, han trivs med livet och det känns väldigt bra ;) Visst saknar jag honom men inte så att jag inte kan leva utan honom :) Detta var inte sissta gången jag såg honom, lätt att jag åkte dit snart igen, kanske själv med flyg :D Men så länge jag vet att han har det bra, han bor hos en familj som tar så väl hand om honom så är jag glad :) fast om dom flyttade till sverige så vore det ju lite lättare att hälsa på ;) haha :D

Det var allt :D

/Andrea



 i Stockholm, steek ! ;)


 Framme, Othello går lös ;)

 

 Fööliiis, jag dör så söt !

 Mumrik :)


 Othellis och jag :)

 Ridning ! :D

 

   Underbara ponny <3

Jag vet att jag är förstor !

 jag älskar dej <3

 

 Anina, Othello och jag :D

 


Finlands besöket..

DET KOMMER ! :D


/Andrea

Svar på tal & massa annat :)

men varför kan du inte rida pumba i skogen utan ett jaktkandar ? Han är väl inte svår att hålla i? :)

Svar: Jo, han är väldigt stark ute i skogen, och pigg vilket är roligt :) jag kan hålla honom på det tre delade men får då typ kämpa för mitt liv typ xd haha nej men jag föredrar han på jaktkandaret ute i skogen, han går mycket bättre då ;) Men idag prova jag att rida honom på det raka bettet vilket fungerade jätte bra ! :)

Ja som sagt så red jag ut på det raka bettet idag igen :) Det funkade jätte bra, lika bra som på jaktkandaret :) Så nu i framtiden så kommer jag bara använda jaktkandaret för omväxligens skull ;) Tandläkaren sa att jag skulle varigera mycket, både bett och nosgrimmor :)

Började med lite klättring, sen red jag bort till järdet och upp i skogen där vi tog en galopp :)

/Andrea

Åter besök på ATG

Ja, som sagt återbesök idag :) Började med att ställa han i sån här spilta typ eller vad man ska säja, typ som att stå i en transport fast utan tak, själva "båset" bara ;) Sen fick han dråg medel, haha Pumba blev lite pömsig :) Sen kolla dom på gluggen där det fanns en lite bit tand, tandläkaren kände på den, luktade på den och funderade på vad hon skulle göra med den, när hon kände på den var den lite lös, men hon sa att antingen så skulle den växa fast igen och så skulle det bli en ny fin tand eller så skulle den bli annu mer lös och då skulle vi vara tvungna att dra ut den till hösten typ, hon var osäker eftersom att den hade läkt väldigt bra trots allt :) Men sen så bestämde hon sej för att dra ut den endå, men då börja Pumba vakna lite så han fick ännu mer dråg så han blev as trött xD Hon drog ut den lilla tandbiten så nu har han verkligen en glugg, haha stackarn ;) Sen kollade hon på alla hans tänder och slipa lite :) jag har tydligen ridit med förstort bett och jag ska variera mycket eftersom att han trycker upp bettet i gommen så det skaver på tänderna >.<  Så jag ska rida på ett rakt bett och ett tre delat fast mindre, jag red ju han på tre delat och jakt bettet förut och dom kan jag fortsätta rida på men inte för mycket, haha lycka till säjer jag bara med att sätta mej på honom ute i skogen utan jaktbett ;) Sen berätta hon att hon hade haft hästar som hade skavt av lite på tungan och fått stora kött sår i munnen bara för att ägarna hade dragit så mycket i munnen när dom haft jaktbettet och ridit på det ofta :s hemskt ju ! Vi fick även det rätta måttet på betten han skulle ha :) Eftersom att han inte hade vaknat riktigt en så ställde vi honom i en box där och sen gick vi till Färjestad travshop och handlade bett ;) köpte det raka men ska dit en annan dag och köpa tredelat för dom hade inte hans mått just då :)

Köpte även:

Ludd till grimman, (Skavsår bakom öronen)
Leder fett
Plastlåda till lädertvålen :)

När vi kom tbs till stallet ställde vi in han i boxen, åkte i vög och köpte mat, åt, efter en timme fick Pumba lite mat och sen red jag :) Blev att lungt dressyr passa i och med att han har varit drågad hela för middagen xD haha. Provade det raka bettet, han funkade bra tycker jag :) Jag ska bara lära mej att rida på det ;) lite krångligare en tre delat faktiskt, även fast detta är snällare och mildare :) Efteråt smörjde jag allt, duktigt ! :u

/Andrea 

Karlstads Ridklubb Solstahoppet

Lester my one and only<33
 
3:a LB

2:a LA






Jag fick två sånna schabrak

<33


Regnig dag :(

Hejsan :)

Åkte ut till stallet vid 11 typ :) Skritta bara ut idag eftersom att han har gott varje dag sen tisdag :) Sen började det regna så slängde på han ett regntäcke och släppte ut honom :) Sen åkte jag till KRK och kollade på tävlingarna :) Tog inga kort eftersom att det regna >.< Usch jag blev as blöt :o När LA+5 skulle börja så var banan alldels för halkig så dom flyttade in hela banan i ridhuset :) Sen kollade jag på MSV B, 120 är inte så högt igentligen ;) fast muren såg lite läskig ut, typ som att rida mot en vägg :o Åkte tbx till stallet där det fanns en blöt Pumba, haha (a) Tog av han regntäcket, satte på han ett tunt och torrt täcke, fyllde boxen med alldeles ny spån så han fick det mysigt :) Sen hem och äta :)

/Andrea

 

 

 


Karlstad RK

Heej :)

Började med att gå upp klockan halv 8 :) Drog till stallet och red, sen skura jag ur hela Pumba box med högtrycktvätten så nu är den ren till min prins :) sen åkte jag och Emelie upp till sommarhagen med fyrhjulingen och skulle dra tråden som hängde, självklart var trådjäveln av -.- det var bara att åka tbx till stallet och hämta ny ;) Släppte Nemo och Pumba i den sen, haha Pumba trodde att han hade kommit till himmelriket typ ;) Tjockis ! Vid 1 åkte jag till KRK och kolla på den regionala tävlingen, fotade en del :)

jag har brist på ideér, så kom igen VAD VILL NI SE!?

/Andrea

 Kung !

 Linn Olsson & Winnetoo :)

 Carolin Ahlstrand vann LB+5 :)

 Sofia Innelind & Regazzo :) Deb MSV B imorgon, Lycka till ! :D


Karlstad ridklubb

Jag taggar till tusen nu!


115 cm
Foto: Andrea Blixt

R.I.P

Idag när Olivia och jag satt och kolla på tävlingen på KRK så kommer det in en B ponny på bana,

Andrea: Oj vad lik den var Alexandras, Simberg Singoalla.
Olivia: Ja, fast hon är ju död nu.
Andrea: VA!?

En sån jävla duktig B ponny, hoppa allt, dom typ vann hela tiden. Den ponnyn var verkligen så otroligt begåvad, hade kunnat gå hur långt som hällst med sin ryttare. Bara 10 år :'(

Usch, stackars Alexandra :'(<3

R.I.P Simberg Singoalla <3

/Andrea




 Hitta den på you Tube




OKIDOKI DÖD !

Okidoki skadades vid Global Champions Tour-tävlingen i Cannes i juni i år.
Okidoki hade behandlats för skadan och återhämtade sig väl men i går kväll inträffade komplikationer.
Okidoki fördes till veterinärklinik där han avled, skriver ägarfamiljen i ett pressmeddelande. Han blev 14 år gammal.


Vi kommer aldrig få se den underbart fina galoppen eller hans enorma fighting sinne

R.I.P <3





Övre texten är tagen från ridsports nyheter !


-.-'

När jag var klar med filmen som tog 3445 år att göra, jag hade laddat upp den i YT och självklart så funkar inte ljudet -.-'''''''''''''''''''''' det var ju de som lixom var det viktigaste ! :o och jag har verkligen ingen passande musik, så jag ska fjäska lite för några som har tror jag :D Den kommer !

Åkte ut till stallet vid 2 typ :) Smörjde allt nästan, duktigt ! :u Lite senare red jag ut en sväng :) Pumba var störd som vanligt :) haha nej men han var jätta fin och lite LUGN faktikst :) Eftersom att det inte märks ett skit att han har stått i en och en halv vecka så tog vi en lite gallopp, eller rättare sagt, Pumba galloppera utav bara hellvette och Andrea kämpar för sitt liv med att få stopp x) haha han var G A L E N ! visst han har alltid varit pigg och stark ute i skogen, men absolut inte dragandes :o men idag jeevlar asså ! :D Men han är så sjukt underbar ! <3 Sen tbx till stallet, fixa det sissta, Pumba fick sin dagliga munsjölj x) för tanden asså ;) ska på åter besök på ATG på Måndag :)

Eftersom att filmen sket sej så får jag väll lägga upp en lite bild och en bra låt ;)


/Andrea 

 

 


Shopping :D

Jag tar Finland sisst eftersom att jag har massa extra till det :)

Men, jag har ju varit hoss Farmor som bor i Halmstad, alltså vääldigt när Ullared :DD så vi åkte dit :D Jävligt billiga hästsaker asså :o kvallen suger men skit samma ;)

hehe den första vi ser när vi kommer in i Gekås är MORGAN :D ni vet han från sopan :D så jävla frään är han :D han stod där och packa upp sina shampoflaskor, många kom fram och ville ta kort och sånt x) Sen när vi kommer lite längre in i affären står det massa filmkameror och skit, dom håller alltså på att spela in en 2a sessong :D aja skitsamma, här är iaf saker jag fick tag på, är faktiskt väldigt nöjd med mitt köp för att vara ullared :)

 

 SWE schabark 99kr, dreet snyggt tycker jag

 

 Wannabee GG? ;) Blå Grimma, kommer inte ihåg priset.

 

 

 Tyglar 99kr, köpte sånna här får 2 år sen men Othello fick med sej dom, dom ääger asså !

 

 Boots, 79kr :)

 lindor, 4pack. 34 kr :o


 Tröja (ridning) 159kr :)



 haha pappa tyckte att jag skulle ha ridstrumpo så han köpte två pack för 20kr ;)

Sen köpte jag läder olja och läder servetter men har tyvärr inga bilder på dom :(

/Andrea :D


Ni suuuuuuger på att kommentera -.-

Nu kommer jag att lägga upp MASSA från semestern! och då vill jag faktiskt ha lite kommentarer också för ni kommer att få massor av bilder, text och en film faktiskt.

Förövrigt satte jag igång Pumba igår, jeevlar vad han har biffat upp sej :o den här vilan gjorde honom gott kan man säja :D Skulle ju då sätta igång han lite lungt, med skritt och jogging men en Pumba som har stott i en och en halv vecka har lite svårt att jogga, haha han var CP helt enkelt :D Studsade på stället, ville bara iväg, skvätte för typ allt, han visste inte om saker var farligt eller inte, han visste knappt vad som var bak och fram på han typ xD Han gjorde en Pumbaspecial då man kommer travandes eller galloperande, i detta fallet trav, rätt som det är bara tvär vänder han x) haha i början flög jag som en lite vante när han gjorde sina påhitt men nu börjar jag lära mej ;) När jag hade kämpat med att samla upp honom hela ritten var han som en tickande bomb så dom sissta 20m fick han länga lite vilket han tyckte var skönt :) idag blir det nog samma jobb i skogen :)

Håll utskik nu efter massa uppdate :D

/Andrea

" My darling í don't now what to do whitout you, so please always stand on my side"
 


Hemma!

Nu är vi hemma i stallet ponnyn är riktigt fräsch och joggades på ridbanan idag grymt fint riktigt mjuk och så. Imorron planerar jag att han vilar eller skrittas och på onsdag longerar jag honom och har frihetsdressyr. Men nu är ´THA KING' hemma i stallet.


Mer bilder !


Älskade Lisa Mellert vann räkanhoppet !



HAHAHAH

bebis


Trimmpass






Avslutar med denna jag posar som vanligt XD





Bilder i massor från räkan!


haha

emelie , lisa och tilda


SUPERMAN!


HAHA ni kan ju bara gissa vad jag  gjorde när jag och Tilda var ute på promenad näst sista dan i värdens ler åker ?XD

duschen nästa ?
svar : JA


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH vi trodde vi skulle döö av skratt XDDDD

BEBIS <33
Mer bilder kommer :)


Räkanhoppet 2010

STRÖMSTAD!

Onsdag regional:
LB- Rev sista i omhoppnineg annars hade ahan varit andra placerad
LA- Han var nolla i en tidhopnning men utanför placering
Torsdag Nationell:
LA- Fick ett stopp men han var fin regnet öste ner men lugnade sig när jag red, men banan såg ju ut .
Fredag Nationell:
LA- Här fick han ett stopp igen för han tänkte hoppa men ångrade sig men det vart 4 fel.
Lördag Nationell:
Idag red jag bara en laghoppning ihop med Viktoria Överlien och Linnea Wiigh och vi fick ett nedslag i stafetten men annars var hästarna grymma och det var jätte kul. Maskerad var det även.
Söndag Nationell:
LA- Idag var han dubbel nolla och vi var en halv sekund utanför plac men han var underbar.




hemma

Återkommer med resultat och bilder så snart som möjligt!

JAG LEVER!

Hej :)

Kom med båten från Finland i morse, berättar mer om det när jag kommer hem, massa bilder och sånt ;) Nu sitter jag här hos mormor i Jönköping och i morgon åker vi vidare till Farmor i Halmstad :) Kommer hem på Tisdag.

Saknar min Pumbilumbi :(






 Gammal bild på mej och Othello som jag hittade på mormors dator :D Saknar tiden med honom :(<3




RESULTAT ONSDAG!

LB- Lester var jätte fin och han hade snabb tid med rev sista i omhoppningen men blev 7:a och hade jag inte haft ett ner hade vi bleve 2:a ;) finfin<33

Sen eftersom han var så fin efteramälde jag LA.

LA- Det var en  tids hoppning och han var jätte fin så vi var nolla men nån utanför placering men han var grym<33

TAGGA!

Nu har jag trimmat lite med ponnyn och han  känns bra ;)
STRÖMSTAD HERE I COME :D
Vi åker på eftermiddagen imorron och
sen rider jag första klassen dagen efter.


SVENSKAR I TOPP!:D

Rolf Göran- Bengtsson VANN!
Åhh vad fint Casall gick .
Alla hans La silla hästar är grymt fina och min favorit är Ninja.
Roffe rider så himla bra!!:D
Och även grattis till Malin som kom 2:a! Svenskar i topp det är rätt det :D


Bästa ponnyn(LL)

Igår skuttade jag över ett hinder sista trimmningen innan Strömstad/ Räkanhoppet nu. Aa i alla fall så hoppade jag rätt många språng på oxern. Som låg på 1.20  m och han hoppade G R Y M T fint först låg han perfekt 2 gånger sen nära och sen långt i från och han hoppade det lekande lätt. Jag älskar dig!
Och om 2 dar åker jag till Strömstad/ räkan hoppet .

ONSDAG: LB värmningsklass
TORSDAG: LA
FREDAG: LA
LÖRDAG: vila eventuellt nån
 lag tävling som går i LB
SÖNDAG: LA


Resultat kommer dag för dag !


HEEEEEEEEEJ DÅÅÅÅÅÅÅÅ!

Nu får Olivia sköta bloggningen själv ett tag för nu åker jag till Finland och hälsar på min förra ponny som jag sålde november 2009 :D

HEEEEJ DÅ !

 

 

 

 lilla bus Telli :D

 


Bilder från de senaste dagarna

Va på solberg där Olivia och lester står under sommaren :) fota mimmi :)

 

 Lester :)


  skräll Olivia ;)


 





 Kungen är sööt :D


 mimmi och Fabbe :)





Bergsgårdens dag :)


 Maskerad hoppningen


 Olivia och Pumbi



 me, med mjöl i ansiktet (y)




Bebis på ATG :(

Hejsan :)

Idag var det ju Bergsgårdens dag, jag var med på 2 uppvisningar med  Pumba men jag berättar en annan dag ;)

Olivia kom förbi också :D När allt var klart hittade Olivia en bit av en tand vid Pumbas box, vi kollade i munnen på honom och såg att det saknades en bit av enda framtanden. Vi skulle endå in till ATG för han skulle vaccineras så vi tog med tanden och bad dom kolla på den. När vetrinären kände med någon vass grej på Pumbas tand gick det bara hål på hela skiten och det blödde AS MYCKET! Hon sa att hon hade stuckit hål på pulpan, alltså hade tanden gott av soppas djupt så den var tvungen att lagas. Så dom dråga honom, bedöva och massa sånt. Sen fick han typ hänga huvudet i en ring medans dom börja borra och laga tanden. Stackars Pumba var när på att ramla i hopp när han stog där :( Detta gick ganska fort på typ 15 min och vetrinären var så nöjd över sitt arbete så hon tog kort på den lagade tanden efteråt x) men då upptäckte mamma att tanden bredvid var helt lös :o Så då blev det in på rönken. Denna gången hade den tanden gott av innanför tandsköttet så det var bara att bedöva igen och dra ut tanden, men det var ju bara halva tanden som följde med så det var lixom som ett enda stort hål i tandköttet efter den halv tanden. Vetrinären kunde då inte fylla upp och göra en ny tand för det blödde jätte mycket. Hon visste inte vad hon skulle göra så hon var tvungen att ringa en vetrinär kompis typ. Sen sa hon att hon skulle legga på något klet så det skyddade hålet, och när vi kommer hem från Finland så ska vi komma tbx och då ska han få en ny tand. Men nu ska han gå på penselin i typ 4 dagar, febern ska kollas dagligen och jag får inte tävla på 2 veckor eftet sissta behandlingen av penselin :( men det gör inget för det är typ inga tävlingar nu ;)

Olivia var med hela tiden och tog massa kort på allt och alla typ xD så hon får väll lägga upp ;)

Vi sjuter på våran resa också, hade tänkt att åka i morgon så vi kan vara i Stockholm hela lördagen men vi struntar i det och är hemma hos min sjukling istället :)

/Andrea 

KOMMENTERA!

Jag säjer som Olivia ! Kommentera lite, vad som hällst, fråga något ! Vi bits inte, loovar ! ;) Lägger väll upp en liten fråga då så ni kommer igång :)

Läsar fråga!

Vad är det värsta du har varit med om att någon annan gjort på en tävling? tex, någon har bettet sej dumt mot häst eller andra ryttare m.m :)

Nämn INGA namn bara ! ni kan vara anonyma också :)

/Andrea

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuumba

Hejsan :)

Börja med att ta in Pumba och Benjamin, smörjde Benjamins sår, sen fick han stå inne och vila lite :) Blev en lite tur i skogen idag :) Började med att rida över järdet, upp i skogen, ut från skogen, upp på berget, runt hela berget och ner från berget ;) haha antäckna ! Sen ryckte jag hans man, fläta över den så nu ska den bli riktigt fin ! :D Efter det tog vi in shettisarna och träna på våran kadrilj som vi ska visa upp på Bergsgårdens dag, herrgud säjer jag bara ! x)

Men så ni vet så äre Bergsgårdens dag på Torsag, start klockan 9 - 12 Prova på ridning, 12 - 15 uppvisningar :) 
Bergsgården, Forshaga :) KOM OCH KOLLA! :D

Föresten, jag åker till Finland på Fredag till min älskade Othello :') Ska bli så himla kul att träffa honom :)<33 så nu blir det olivias tur att sköta bloggningen helt själv :u

/Andrea

 

KOMMENTERA!

NI ÄR DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA UPPSKATTAR NI INTE BLOGGEN ELLER ? ;)


Kappstad !

Olivia is happy ! Jag har köpt två kingsland tröjor . Och var på hoppträning som gick DUNDER bra. Åkte till Kappstad Filip Ågrens gård och hopp tränade på gräsbanan för Ullrika Skönnemark. Lester var yber fin. Hoppade 100 - 110 cm bana på slutet och i början hoppade travhoppade va 110 ;)


Ännu fler bilder

Hittade ännu fler bilder från kil, dock bara 3 som jag tyckte om :)

 

 

 

 

 

 

 

 


KILS RF

Andrea var ju och tävlade i Kil hela helgen . Då kom jag attt tänka på att ni kanske vill se bilder från Kil förra året när jag och Lester var med ;) Vi var placerade i LB dag ett och dag två LB så var jag fyra fast det var tre placerade det var surt och jag var besviken men äe han noll nolla och hade gått 2 klasser lördag och 1 söndag i 33 graders hetta kan det inte bli bättre älskar dig <33



Morgon inlägg

Hejsan :)

Drar ut till stallet när mamma kommer hem :) Blir en mysdag idag :)<3 skritta ut en sväng, sen ska jag nog bara gosa och rycka hans man ;) Fixa iordning grejjerna från igår, orkade inte när jag kom hem >.< Systemkameran är med ! :D Tänkte fota lite på min tävlingsutrustning, hittade inte allt igår på nätet :)

/Andrea



 random bild från grums ;)

Bilder

Filmen ville inte sammarbeta så jag gav upp, kanske kommer upp någon annan dag ;) Tänkte börja plocka ihopp en liten tävlingsoutfit också, har vääääärsta idérna :DD





 frambenen :o



 usch vad fint min kung hoppar :')

 Banken, där gick det fort ;)


Tack lisa för bilderna, jätte fin ! :)<3  

www.llarssonn.blogg.se

 


Kils lokala ponnymeeting

Ja, somsagt så vare meeting i kil i helgen :) Det har gott okej, vissa klasser är jag superduper nöjd med, andra inte ;)

Dag 1.

LD: Han fjanta runt lite, efter 3 hinder blev jag rent ut sagt förbannad på han fjanteri, så när han klippte av mot en oxer gav jag honom ett ordentligt slag på röven med spöt ! 0 fel och en liten rosett :)

LC: Mycket fin på framhoppningen :') och så jäääävla fin på banan, åh vi satte alla språng på hindrena hel klockrent, lite surt bara att Pumba fick med sej en bom på 2an ;) men vilken skänsla, absolutabsolutabsooooooluuuuuut den bästabästaste LCn jag har gjort !

Dag 2.

LC-miniderby: Ja, väldigt fin på framhoppningen, banan gick okej till en början, det blev lite oflyt, han var trött och gubbgrinig, men vi kämpade oss till omhoppning, och då så kommer ju den där jedra innertygeln igång och förstör allt ! 12an, en gul oxer med ett svart vågplank i mitten, det stog väldigt konstigt, dom flesta hade stannat på den. Kom in väldigt fel och fick med mej ett stopp, gjorde en volt och kom igen med världens sämsta fart ! Så Pumba stanna och jag fick tugga grus ! (y)

Jag var så arg på mej själv, allt var ju mitt fel. Hade jag styrt med benen även i omhoppningen och haft bättre fart, hade han hoppat den där! + att några fäller taskiga kommentarer rätt upp i ansiktet på mej helahela tiden, det gör mej jätte lessen, jag var helt förstörd, jag ville verkligen ha en placering så jag kunde visa dom, men nej, jag sumpade det ! Jag vet att jag inte ska ta åt mej, men ska jag vara ärlig gör jag faktiskt det. Vissa tycker att eftersom att jag har Pumba måste jag komma hem med rosetter varenda tävling, men jag har bara tävlat en sessong tidigare på en C ponny som jag fick kämpa runt en LD, jag är inte så rutinerad som vissa andra, för jag har inte tävlat i hela mitt liv! Det var just därför jag köpte Pumba, för att lära mej herregud ! Våran tid kommer också men den är inte just nu. Man får motgångar med alla hästar, dom är inga maskiner.

Jag bara grina hela dagen, inte för att jag ramla av utan för det andra. Prata typ inte med någon, åt inget, jag gjorde ingenting mer en att sitta i en stol. Jag grät tillochmed när jag gick banan till LC+5, min tränare frågade mej om jag verkligen ville rida denna klassen, ja det skulle jag minsann göra! Jag grät när jag red och hoppafram och då blev jag förbannad på mej själv, vafan, släpp det, gå in nu och visa! Sa jag till mej själv. Gick in på banan, och red utav bara hellvette !

LC+5: hehe vilken revanch ! DUBBELNOLLA! :D Min andra LC+5 :) åh jag var så gladgladglaaaaaaad ! Han kändes superfin, pigg och glad ! :D Ville bara sätta nollan så försökte mej inte på någon mördar sväng :) efter ritten låg jag på 3plats av 6 placerade, men dom peta ut mej -.-' Så jag slutade på 8 plats typ :) jag är såååååå suuuuuuupernöjd ! :D

Älskar min gringubbe Pumba ! <3



Film och sånt finns, väntar bara på bilderna så får ni det imorgon :)

/Andrea

Resultat kommer !

Hej :)

Idag var det förts dagen på meetinget i Kil, hoppa en LD och en LC :)men resultatet och bilder får ni när helgen är över ;)

/Andrea

Bilder!


Uppvärmningen :)

värmning

Trav paus

Började hoppa bana

1:an

1
2:an

tre kombination

skritt paus




Hoppade banan igen 1:an

2:an

3:an


Avslutar med denna bild  Han hoppade av sjuk långt ifrån men klarade det utmärkt :D
ÄHH NI FÅR DEN HÄR PÅ KÖPET XD

 


Tvättat transporten

hej :)

Åkte ut till stallet vid 1 :) Chilla mest runt och åt glass (y) haha.. ;) vid 5 kom erica och hennes mamma körde fram våra transporter, vi skulle städa dom :) Duktiga ! haha kom på att jag inte hade någon sopa eller skurborste med mej men äh, det gick lika bra med diskmedel och hästborste (y) haha avslutade med lite supers borttagnings sprej i hörnen där diskmedel inte hade bitit ordentligt ;) mycket nöjd med resultatet, min transport blev som ny ! :u Sen mocka jag och tog in Pumba, gav han kvällsmat och sen cykla jag och erica iväg till pizzerian :) haha så jävla oflyt har vi !

Det började med att jag och Erica cykla förbi några killar i hennes förra klass, en va dom bara "tjena" och Erica bara "eh hej" sen kom vi ju på att vi inte kunde köra förbi dom igen med massa pizzor och skit (pinsamt) så vi skulle ta en annan väg och vilka möter vi då, jo samma killar som vi skulle undvika och då precis gåre punka på cykeln och hjulet låter och cykeln går trögt nät vi åker förbi dom xD När vi kommer till en korsning kommer det en liten kille (5år) på en sånhär liten leksaks bil, han kör nästan på oss och Erica skrier HÖGER! jag kör höger och hamnar i en återvändgrend, bra där Erica (y) När vi kommit ur återvändgrenden kommer det 2 helt okända småpojkar (7år) och börjar jaga oss med sina cyklar x) Sen var vi tvungna att gå hela vägen tbx till stallet för punkan på cykeln :) När vi ska värma pizzorna funkar inte mikron och vi får äta dom kalla :) GREAT! (y) Sen typ dampa vi loss och tog massa bilder och skit x)

 















 skrattanfall ;)


Dagen och hoppträning!

Började dagen med lite soft hemma. Sen efter tidig lunch åkte vi ut med båten. Det var jättte mysigt. Massor av sol och bad.

Sen när jag kom hem åktre jag till stallet. Vi byggde fram en bana med två oxrar två räcken och en tre kombination men  räcke oxer räcke. Sen värmde jag på 70 cm hin er med vatten matta. Sen stutsade jag över tre kombinationen på ´50 cm. Hoppade lite på 80 cm höjd. Sen hoppade jag banan på 80- 90 cm kanske och han hoppade jätte fint han var pigg och lite busig. Sen skrittade jag några minuter och efter det hoppade jag en bana på 1 meter med tre kombination och så sen skritt paus igen och efter det hoppad ejag banan igen och han var felfri ännu en gång. Efter det tog jag några språng på de hinder jag kom knepigt på och han fixade det fint. Ni får nog bilder imorron för Johanna Hallgren och Hanna Svensson var duktiga och fotoade lite :)<3

LESTER     =     KING



Hanna och viggen


Johanna och hennes gamlqa ponny Dancer



Amanda och Eupasia


Jag och Lester

Vi fyra red DIV 2 förra året :

Hagfors

Jag och Lester : 0+0
Hanna och Viggen : 4+0
Johanna och Dancer: 0+ute
Amanda och Eupasia: 0+4


Eda
Olivia och Lester: 0+0
Hanna och Viggen: 0+0
Johanna och Dancer: 0+4
Amanda och Pasan: 4+0
1 sekund från att vinna

Krk klatade oss lite men det räckte till en rde plats itotalen
Olivia och Lester: 0 fel
Hanna och Viggen: ute
Johanna och Dancer : 4 fel
Amanda och Pasan ute






RSS 2.0