!

Förlåt för dåligt bloggande men jag har inte haft någon tid till datorn :(

Men i morgon! Då jävlar ! :D

/Andrea

TIHI!

Imorron blir det hoppträning med Lester. Idag har det hänt mke och jag har bildbomb från dagen också.
Men dom får ni imorron om jag hinner ;P

J A J A
K U N G !


Tävling på G!

Nästa tävling för mig och Lester är Kils RF DM LB+5 och LA. Stilhoppning i DM LB+5 .




Helgen !

Hej!

Den här helgen har jag haft lite tid så har inte hunnit blogga nått. 
Kvalite med Superman gick iaf fall hel´t okej det var inget topp resultat så jag orkar inte skriva allt.
Visning förhand:  8 or och en 9 på huvud och hals
Ridning:  8 a i skritt och trav men sen ville han inte hålla galoppen så han släng travde och ville inte fatta ny så han fick en 6 på galoppen -..-
Löshoppning: Han skötte sig bra och han fick 8 på kapasitet och 7 på temprament :P





Lester

Lördag: 
Hopptränade på stora utebanan . Han var jätte fin hela passet jobbade på rikrigt fint i den djupa geggan och han hoppade mke bra också .

Styrkestuts med 2 m imellan.

Plankor på sockarbitar ett galoppsprång bred oxer och sockerbitar igen.

Två av 4 övningar.

upphopp

 
hopp!

Söndag:  Ridning på trav volten och han skötte sig bra idag igen. Red två varv lite lungt ändå lät honom flyta på. Tränade galoppombyten och han bytte perfekt från höger till vänster men från andra sparkade han för högt :P






Så fiiin!
Tretornen är grymma också!
Och ponnyn är grymmare än grymmast!


Shopping denna veckan

* Häst mat, ska testa något nytt så det blir lite mer krut i honom ;) och för att kunna bygga lite mer muskler. Någon som har något tips?

* Gummiboots

Sen vill jag köpa ett par kingsland ridbyxor men jag får åka till bordrocks och se vad dom kostar ;) Sen in till Hööks också, har hört att det ska vara rea ? 

Joggade Pumba idag bara :) Imorgon kör vi tömmkörning ! Ett riktigt lösgörande pass. Ska börja dra grejer bakom honom också så småningom så han ska bli en riktig muskel biff ! :D

/Andrea

Tryck på "play" medans ni kollar på bilderna









När ni kollar på dessa bilder, vad har ni för uppfattning om Othello? Ni som känner mej vet nog hur han var men skriv vad ni tyckte om honom :)

/Andrea


Pumba

Du är stjärnan som föll ifrån himlen ner till jorden,
Utan dej vore jag bara en av miljoner,
Det är svårt att förklara när ord inte räcker till,
Kan inte ge dej allt fast jag önskar att jag kunde,
Jag tror ingen förstår vad vi delar tillsammans,
Du hjälpte mej upp och tog tillbaka min glädje,
Du har gett mej ett nytt liv och någonting att tro på,
Vi ska vara dom som klarar allting tillsammans,


Du är det finaste jag vet, det finaste jag vet <3








Värdelös tävling

hahaha okej, dagen har varit, ja hur ska man säja, lite både och xD

Kom till Wäse vid typ kvart i 10, av parkerings funtionären fick man en godis påse med morötter till hästen, lite gulligt :) Fast parkeringen var dock inte lika gullig, på ett stort fält med gräs och lera, hur stor är inte chansen att man kör fast då ?

Gick och anmälde, när man anmälde fick man en as SNYGG Wäse plakett, haha lite udda x) jag bara "äh nu åker vi hem, jag har ju redan fått en plakett" hehe ;)

Gick och kolla banan, den var MINNIMAL, så jävla liten ! och inte nog med det, underlaget :o Det var blött och geggit, halt och djupt -.-' Vi kom ju lgaom till att LDn precis slutat, mellan LDn och LCn så vare framhoppningsclinic med Mia Grane :) så vi kolla på den och sen lasta vi ur, gick banan som såg ganska okej ut trots allt :)

Framridningen var i en hage!? Ja, det var ju blött och geggigt gräs så man kunde ju bara skritta när man red fram xD Sen började det att spöregan (y) Sen fick jag gå in på framhoppningen som var djup gegga (y) Men Pumba kändes fin, han var på hela tiden och riktigt taggad, på framhoppningen lixom? han som inte tycker om dom ;)

Eftersom att det bara var en dubbelnolla när jag gick in på banan så blev jag lite ivrig, lite för ivrig, blev lixom strässande för Pumba, jag ville lite för mycket helt enkelt. Rider mor första hindret som är så jävla smalt :o Bommen är typ 150cm :o Blev ett totalt missförstånd mellan mej och Pumba så han typ kasta sej åt sidan och jag flyger åt andra sidan och klamrar mej fast runt han hals, jag ska inte ramla av på första hindret heller ! Hänger runt hans hals där ett tag och försöker klättra upp i sadeln, funktionärena kommer och hjälper mej upp, rider mot hindret igen och hoppar hela banan helt KLOCKRENT ! 5an var också jävligt smal och han tveka endel på den med så men hoppa det. Men gud vilka språng ! Hästen har sånt jävla hopp i sej ! När jag går ut från banan säjer dommaren att jag är ute pga att funktionärena hjälpte mej upp xD hahaha men vafan, skit samma han var fin :) och med tänke på banans skick lixom :) Och jag säjer bara, dom som valde att hoppa en LB efteråt är dumma i huvudet !

Pumba är i sin bästa form verkligen så nu jävlar taggar vi som fan till Eda nästa helg ! LC och LC div II

/Andrea

Klockan är 07.51

Om 9min öppnar sekriteriatet :D Och nu åker vi till stallet och gör iordning :)

Lycka till?

 Grymma framben !

täääävling imorgon

Heejj, slutat 11.40 idag, soft :)

Hem och byta om, ta bussen in till stan, hunden fick följa med också :D Byta till den äckliga och dryga fulgula värmalndsbussen -.-'

Red med en gång när jag kom till stallet, stängde in Cookie i en box (a) la ut ett täcke som han kunde sova på så han led inte ;) Red bara en snabbis barbacka, inget överansträngt precis ;) Sen släppte jag ut han i hagen igen :) Mockade, gav eftermiddagen, gjorde mat, bärde ner hö och massa sånt :) Sen smörjde jag och packa allt :) Tog in Pumba och dusha honom, och halva mej typ x) Sen flätade jag svansen och gjorde han fin :)

TAGGA TAGGA TAGGA !!!!!!!! Wäse imorgon !!!!!!!! hoppar bara en LC :)

När jag kom hem bytte jag om och gick ut en sväng, hurtbulle jaaaaa ! :u gick längst klarälven med skön musik i öronen, uuunderbaart !



men nu så har jag fått ett grymt irriterande myggbett på fåten, inte fullt lika underbart !

/Andrea

Vet ni vad !

Jag tror ni är lite nyfikna på allt som hände nere i Skåne ??
Är ni?


Duktiga!

Hej!

Idag har jag ridit både Lester och Superman.

Lester: Han sköttesig underbart red 2 varv på travvolten. Travade bara första varvet och kände att gas och brom funkade sen så när vi gick in på andra varvet fattade jag galopp. Han var grymt pigg och galopperade fort . Och han glopperade så rätt länge och tillslut blev han lite matt och då började jag samla upp honom och börja träna galoppombyten . Han bytte fint i ena varvet men i det andra bockade han för mycket :P Han kändes iaf jätte mjuk och det är jätte kul att rida honom en dag som denna :)

Superman: Jag åkte ut till honom och började borsta och sådär. Sen tog jag ut honom skrittade fram länge och joggade igång efter det. Sen tog vi små galopper sen en skrittpaus. Ulrica Skönnemark ( min hopptränare ) var där och skulle hjälpa mig med en sista lektion innan kvaliten. Han var iaf väldigt lydig och det var en bra känsla i det hela. Mke nöjd med honom. :)

Mke nöjd med båda pollarna :)

Har nyss pluggat klart tyskan ;P

/ Olivia Weslien


Soft gel pad

Har nu ridit med den några gånger märker inte direkt någon större skillnad faktikst. Men den borde ju vara skön för hästen rygg. Det som gör den bättre en än vanlig fårskinnspadd är att den är tunnare, den ligger under shabraket istället för under sadeln, lite snyggare ;) haha ! Nej men framför allt att den är tunn, det blir mycket luftigare ! väldigt bra ifall att det är varmt ute så blir det mer ventlierat för hästen, det är ju små hål i den också som gör att det venlierar :) Den lägger shabraket på plats också !

Den kostar 490-500kr, absolut värt kronerna :)

 



/Andrea




Din tävlingshäst/ponny förtjänar väll det bästa ?

Tävlingshästen/ponnyn, den som ställer upp, hoppar, vinner, går med på nästan vad som hällst. Endel ställer upp mer, endel mindre. Men endå den förtjänar väll endå det bästa? Så här kommer några tips :)

Varriation!! sitt inte och harva runt i ridhuset eller paddock dag in och dag ut! Det är de värsta jag vet. Rid ut också. Men lika där med, inte rida ut i skogen varje dag, varriera vägarna du rider på :)

Ridpasset: Varriera här med, det är dom småsmå ditaljerna som får en häst att bli possetiv till arbete, varriera sitsen, tempot, vägarna, övningar det finns hur mycket som hällst som man kan klämma in på ett ridpass, man får ha lite fantasi ;) Men det viktigaste, skritta fram och av länge. Absolute MINST 10min, hällst mer. Var även ute och bus tid lite ibland också ;)

Innan du ska rida borsta hästen ordentligt, jag brukar stå och borsta i 30min och sen sadla och tränsa på en kvart - 20min. Ta dej också tid för en ordentlig ryckt någon gång också och bara myyys med hästen :)

Ta hand om hästen efter ridpass, är hästen svettig? Dusha av den ordentligt, tänk dej själv svettig och inte få dusha, inte så gött va? ;) är hästen klippt eller om det är kallt ute så vill den nog gärna ha på sej ett täcke också :)

Utrustningen, men hinner inte smörja varje dag, även fast man borde ! men iaf 2-3 gånger i veckan tycker jag funkar :) Man kanske inte behvöer smörja allt på en gång, man kan faktiskt dela upp det :)

Ge ordentligt med mat! Speciellt om den går hårt :)

Låt den umgås med andra hästar också, gärna en hag kompis, dom är ju trots allt flockdjur.

Mocka ordentligt, man kan tänka så här, Gör så rent åt hästen som du skulle vilja ha om du bodde i boxen. Se till att den alltid har rent och friskt vatten i både hage och box.

Ganska uppenbara saker, men ibland så kan faktikst en själv och sitt ego sätte lite stopp, men ha alltid i bakthuvudet, Hästen kan också känna, den har känslor, inge maskin ! Den vill bli omhändetagen och DU har valt att göra det.

Det går inte att varriera mellan "hemmaliv" och hästliv, tänka, äh idag vill jag nog hällre va med en kompis, mamma får ta stallet" nejnejneeej !

Man måste helt enkelt leva häst.



Yes, nu ska jag nanna snart, ny dushad och fresh (y)

/Andrea


Dagens ridpass !

Hej !
Jag hade gjort en bild på banan som vi jobbade över idag men det funkade inte ;/
Men till saken han var jätte duktig :D Han trampade under sig bra  och han var en riktig fighter för jag hade en jobbig övning i det blöta underlaget .

Min och Lester första hopptävling :')


fullt upp !

Ja, fullt upp vare !

Upp klockan kvart i 7, Det spöregnar ute, ta en smockfull buss till skolan, jag hatar Franska av hela mitt hjärta ! Sluta halv 4, ta bussen hem, åka till stallet, mocka åt Popstar (Linda hade varit snäll och mockat åt Pumba (a) Göra 2146 st höpåsar, 5 burkar, borsta 2 hästar, tvätta popstars sår, massera Pumba, ta in de hästar som va kvar, lägga ut hö till alla, sopa stallgång, foderkammare, sadelkammare, fodra kraften, åka hem ;) Men jag klagar abslout inte !

I morgon slutar vi 20 över 1 ! :) Det blir gött dä !

Hare bra !

/Andrea




Mums!

Nyss ätit en bit av denna fanns kvar från födelsedagen :D


Olivia Weslien - Annie Bäccman

Sjuk!

Jag är sjuk :(
Så jag orkar inte blogga just nu men ska nog iaf dra mig till stallet nu och se om jag orkar bära fram lite hinder och mark/hopp jobba Lester :)
Puss

Ovärd "dag"

Kom nyss hem från skolan. steg upp halv åtta idag, åkte iväg till Soliden vid halv 9, typ ute dag där med alla 8or. Det spöregna ! (y) Vi gjorde inte ett skit, våran klass typ lekte en lek, sen satt vi och prata typ hela tiden. Vid kvart över 11 fick vi gå hem (y) Värt lixom, vi kunde lika gärna fått vara lediga !

Så nu åker jag ut till stallet ! :D

/Andrea

Veckans ridning

Fick mitt schema idag, ärligt talagt, inte så jätte farligt endå, förutom måndagar, dom kan gå och ****** !

Iaf, Måndagar slutar jag 4 -.-' inga raster typ ! dubbel lektion i svenska det sissta på dagen, yäää ! -.-'

Tisdagar: slutar 14:25, heelt okej :)

Onsdagar: slutar halv 4 men värsta chilldagen äre ! :D Hemkunskap, idrott, Desigen lixom det är ju bara chill lektioner ;)

Torsdagar: slutar 20 över 1 :D den här dagen gillar jag stenhårt ! haha töligt för dom som har övrigt som elevens val, dom måste vänta i 2 timmar tills den lektonen börjar, så dom slutar halv 4 :u

Fredagar: slutar 20 i 2 :) har musik som sissta lektion och den är typ alltid inställd ;) som nu på Fredag ;)

Pumbas schema 2 veckor frammåt


måndag: Uteritt
Tisdag: markabrete & dressyr
Onsdag: vila
Torsdag: dressyr på järdet om vädret tillåter
Fredag: chill tur i skogen
Lördag: Tävling Wäse
Söndag: Skritt och jogging

Måndag: Tömkörning
Tisdag: Uteritt
Onsdag: vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: chill tur i skogen
Söndag: Tävling Eda

buhu :( Det blir nu jätte tätt mellan Pumbas "vilo dagar" för på måndagar så slutar jag så sent + att jag nästan alltid tävlar eller tränar på söndagar så då ska han bara skrittas på måndagen, jag har alltid slutat sent på torsdagar så det har varit en perfekt vilo dag både för mej och det passar in schmat väldigt bra, men nu så slutar jag ju sent på onsdagar istället, eftersom att jag alltid åker buss ut till stallet nästan så tar det en stund. Så då hinner jag inte rida. Men så får det bli :)






Den här låten är väldigt bra för att vara dansk :)

/Andrea

You the star up in the sky <3

Heeeejsan :D

Första skol dagen idag då ;) Vi har inte gjort ett skit ! satt i klassrummet och fick massa info bara :) När klockan var 1 ungefär fick vi gå hem (y) Kärring till busschaffis stannade inte åt oss så fick fick vänta i 20min på nästa -.-' kom hem rint halv 2 :)

Åkte ut till stallet, mockade och gjorde mat. Tog in Pumbisen, borsta och gjorde huvudmassage, man ska göra det på hästarna, för 9 av 10 har huvudvärk och då ska man massera bort den, det har Pumas massör sagt, haha xD Pumba tycker att det är skänt så då kan det ju inte skada iaf ;) Sadlade och sånt :) Sen fick det bli en tur i skogen, härligt väder var det ! Passade på nu med en ordentlig tur så han fick galoppera av sej lite :) och fy satan vad PIGG han var :o Pumbapiggelin skulle jag vilja kalla honom xD haha han är go min plutt :) Red på lite olika väger där han verkligen fick länga ut sej, när jag skulle vända tillbaka från en väg och galoppera bort till en annan så drog han iväg ;o usch han blir så stark då :( men när han kom fram till vägen så stanna han så lydigt så, men då hade jag ju redan missat dit jag skulle så då fick jag rida tbx xD Egenmotor har ju hästen, inget snack om saken ;) Och han tycker att det är fruktansvärt roligt i skogen :) I mellanåt brukar jag släppa tyglarna, dra ut fötterna ut stigbyglarna och bara sitta och chilla ;) Pumba går så lungt där på stigen och njuter, men så fort man kortar tyglarna, sätter fötterna i stigbyglarna då taggar han till något så ordentligt ;) sötisponny ! En rolig uteritts ponny skulle jag vilja kalla honom ! Sen tbx till stallet, dusha av honom och släppte ut han igen :) Åkte hem :)

Invigde min soft gel pad idag också ;) men jag utvärderar den när jag ridit med den några gånger, kan iaf säja att jag är jätte nöjd en så länge :)

I You the star up in the sky,
I You the mountin peak up high,
Hey, I you made it,
I You the world's greatest

Får aldrig nog av låten ! <3

/Aaaaandreaaa

Skola i morgon, yääy !

Fullt upp idag förstår ni ;)

Åkte till stallet, mocka 2 boxar, gjorde 4 burkar mat, hängde fram 2 höpåsar, mata och bytte vatten åt Maddes kaniner, Red Qinnie, gick med Pumba, tvätta Benjamins ben ;)

Qinnie var fin idag :) Red barbacka faktikst :) Och med tanke på att i början av sommaren så slängde hon nästan av mej med sadel så har blivit mycket bättre ;) Yes, i början av sommaren var hon ett H E L V E T T E  så fort man la till skänklen så bocka hon, så fort man drev fram i trav bocka hon, så fort man drev fram i galopp bocka hon. Och då inte dåliga bockar, utan säkert en 10 st på rad så man hängde runt halsen x) En gång gjorde hon världens bock och sen drog hon ut ur ridhuset xD haha men hon är aldrig dum ! Hon hade ingen kondis eller något, hon orkade inte helt enkelt, hennes sätt att visa det var att försöka bocka av mej. Men jag acceptera aldrig det ! så fort hon bocka bara sparka jag fram henne, bara skänkal på en tills hon gav sej. Hon bråka med mej EN gång, det var första gången jag red en. Sen aldrig mer. Sen är hon så grymt känslig för ryttarbyten. Hon har inte accepterat mej helt en men nästan :)

Red i paddocken, försökte att jobba henne i låg form, för att så småning om jobba upp henne i hög form :) Hon kan alltså inte gå i form, asså helt ärligt, hon kan det verkligen inte :o Hon var spänd i början eftersom att hon bara tar skänkeln som fart istället för en hjälp -.-' men mot slutet blev hon mjuk och fin :) Galoppen har hon fortfarande lite svårt med, men det kommer :) I slutet travade jag över några bommar som låg ute på långsidan och galopperade på andra, en clasisk övning som jag alltid fick göra på ridskolan ;) Det tyckte hon var kul och sög på bra på bommarna :) Sen dushade jag henne och släppte in henne i boxen :)

va bara ute och gick med Pumba idag :)

Sen blev det pizzakväll i stallet med tjejerna ;) haha oj vad vi skrattar xD

Tagga skola i morgon då, yääääääääääääääääääää ! -.-' ;)

 

/Andrea


Ridpass!

Lester reds igenom  ordentligt idag i paddocken han var lite stel till en början men sen slappnade han av och sökte sig fint neråt. Trvade mycket och han var pigg :P Han gjorde en början till piaff idag fin fint det och sen så gick han riktigt bra i galoppen. Övade ökad trav och satt kvar längre i luften och jäklar vilket steg han fick inte dåligt . Mysig feeling idag iallfall . Veckoplanering:

Måndag: Frihetsdressyr och longering
Tisdag:  Dressyr träning Charles
Onsdag: mark/ hopp jobb
Torsdag: Uteritt
Fredag: galoppträning
Lördag: dressyr/ markarbete
Söndag: Valfritt

 Superman

Måndag: Träning på krk där kvaliten är
Tisdag: vila
Onsdag: rida ut eller på banan
Tordag: vila
Fredag: rida ut
Lördag: Kvaliten på krk
Söndag: vila


Födelsedag!

Tjo!

Jo juste jag har ju fått massa paket också eftersom jag fyllde år Nyfikna ??

* Jeans
* T-shirt
* Fin tröja
* Linne
* Tre par tights
* ryktlåda
* Läderbalsam
* Nattlinne med en hund på XD
* Jätte mjuk tröja av Amanda som var från Horze
* Stalltäcke  men hals och hela köret
* Träns
* Pengar av farmor 500 kr
* pengar av kusiner 250 kr
* tretorn stövlarna
Och imorron får jag paket av kusiner, kusiner, anette och mormor ;)
 Och ett sadelskåp :D:D:D
Winne
Mörkblått
pris: 4400 ke
:D:D:D




Lester i sitt nya träns :)

Lester i stalltäcket :)


Fint :)


Resultat Nuntorp !

Vi gick upp typ kl 6 och så var vi i stallet kl 6.30 började fixa med hästen fodrade stallen och sådär sen packade vi hö, utrustningen, vatten och massa mer. Tog in polleni stallet och borstade satte på transportskydden och han var så himla glad så han sprang på kärran  :O   Finfin ponny. Sen sov jag hela vägen dit och jag var värkligen trött. När vi kom fram till Nuntorp kikade vi rund på anläggningen och gick sen upp till sekritaratet och visade vaccination intyg och sådär. Sen kollade vi på priaserna för Klara cup och det var en stor pokal. Till mamma och pappa sa jag idag ska jag rida för den där HAHA ! Aja! Och juste tävlingen var inne :/


LB:  Fram ridningen var så där han lyssnar aldrig särskilt bra till första klassen . Så nu har jag en ide att jag ska först skritta honom ett tag sen jogga honom 15-20 min och sen skritt och sen börja galoppera och sådär för oftast hemma eller till andra klassen har han rört på sig i antingen hagen och så hemma och på tävling rör han sig ju i första klassen ;) Men till framhoppningen då han hoppade fint med god marginal och han kändes uppmärksam och fin :) Gick in på banan och han taggade till red mot första hindret och han var pigg och glad hoppade fint hela grunden och nolla. Fortsatte på omhoppningen han nolla första hindret sen vände jag upp honom i en kurva snäft (för snäft) och tappde trycket och då tog det putt bensinstopp la en volt hjan hoppade resten av banan nollad och låg på placering hela tiden med 0+4 fel :o Men till sista ekipage tror jag blev jag utputtad så jag blev 6:a och första utanför hatar den platen -.-

LA:  Åhh han var jätte fin på framridningen och hoppade grymt grymt fint. När jag skulle in på banan var jag as nervös men det ordnar sig tänkte jag bara :) Så när jag kom in kollade jag så att han lyssnade framåt och se nsamlade jag upp ochh red han hoppade jätte fint och nollade grunden. Men det var winninground så man gick ut imellan och sen hoppade man omhoppningen . 15 ekipage kom med till winnginground och jag startade bland dom sista eftersom Lester hade 4 bästa tid i grunden :D Trvade och skritta bara imellan och sen tog jag ett språng på räcket sen nöjde jag mig innan denna omgång var jag också jätte nevös men tänkte samma sak och det funkade. Gick in på banan Leste rvar taggad b örjade och han hoppade fint hela vägen ut och nollade med 3:dje bästa tiden Älskade <3
Den ponnyn som kom tvåa har hoppat SM också   ;P





Fick rosett , placket och pokal :)
Sen fick alla som startade en påse med hästgodis, Ahlgrens bildar, två Klara böcker, medalj och en kapsyl öppnare ;)

LESTER<3


Sommarlovet lider mot sitt slut....

Det är tråkigt :( Det kunde lätt ha varit några veckor till ! Men som tur är så kommer det fler sommrar ;)

Sammanfattning av sommaren 2010: spöregn & Värmebölja ! Det har verkligen bara varit det att välja på! Men endå så tycker jag att sommaren har varit helt okej :) Träningar, Tävlingar, uteritter, semstrar & RIX FM FESTIVALEN, helt klart ett minne! & FINLAND ofc :) När jag tänker efter, jag har verkligen bara varit i stallet typ ! :D men det är ju där jag vill va ;) Vart med kompisar lite också ;) badat, inte så mycket, solat, inte heller så mycket men äh, jag bestämde min sommar och min sommar har iaf varit perfekt :) Nästa sommar ska jag göra ännu bättre ;)

På måndag börjar det..

Mattelektion som alltid spårar ur med BÅS
SO med dryg Annika
NO med Emil som är på tok för snäll
Gympa med Gunn, där vi får springa skiten ur oss
Hemkunskap med Gunilla som bara tjatar om denna jävla hälsa hela tiden!
Syslöjd med Ann Sofie, hon älskar mej ! haha :D
Franska med sur kajsa, hon verkligen hatar mej !
Bild med Pia som är lite mysko >.<
Designe med Emil och Pia där det bara är chill
Musik med Bengt, asså usch vad dom som lektionerna är DRYGA!

Och sisst men inte minst, nya mentorn.. Som ska ha oss i Svenska och Engelska som dom 2 andra mentorerna vi har haft...

Jag säjer bara det, du kommer aldrig att kunna ersätta Ulrika för hon var bäst serriöst..

Det känns endå skönt att det drar igång igen, rutinerna i ens liv.. Inte bara sitta hemma och glo, åka till stallet, åka hem och glo igen x) Visst det är fett chill det men inte varenda dag kanske ;) jag kommer säkert att vara död efter 2 veckor men äh ;D

Och det bästa av allt! alla äckliga P12or som börjar, fy vad kul att mobba dom, hehehehe ;) nejdå, jag ska vara så snäll så.... (a)

7E - 8E

/Andrea

>

Inget Resultat nu
fyller faktist år så
nu ska det firas
men det har gått bra,
för er som är ivriga:


http://online.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/1395


Dagen köp



Soft gelé pad :) mamma och jag betala hälften var ;)












Kalla mej töntig,
kalla det att harva runt,
säj att jag är dålig,
Säj vad du vill !

Du kanske tävlar högre, synd då att jag är 100 gånger bättre ryttare en dej ;)

You can't kill me, only make me stronger, bitch !

/Andrea












13 år!

21 Augusti 2010

13 år

Olivia Weslien





GRATTIS ??????:D




TAGGA TAGGA TAGGA TILL NUNTORP!

Imon är det NUNTORP TAGGA TAGGA !


HOPP!

I'm the wordl's greatest

Heeeej ! :D

Blev en flumm uteritt med Madde idag ;) Vi red till Rudskogen :) haha Trava & galoppera i full kariär utan att hålla i sej, det gillas (y) Våran strategi är typ, "Den som lyckas få av den andra är bäst" alltså kör man om varnadra i full galopp när den ena inte är beredd, hehe ;) Tur att min häst är så snäll och inte hennes (a) Självklart körde vi barbacka ;) När vi galoppera bredvid en får hage fick ju med oss fåren självklart som våra hästar inte alls tyckte om xD

Madde: Oj, kolla fåret, den föder barn ! :o
Andrea: men nej, det är ju pungkulan -.-'

HAHAHAHAAHAHAH, vi dog asså ! xD

Jag tycker att det är okej att rejsa runt lite då och då, hästarna måste ju få ha lite kul också, haha ;) + att det är skönt för hästarn att gå utan sadel ibland :)



I'm the star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey, I made it
I'm the world's greatest



 



haha lägg märket till blåa lindan på ena benet, Pumbi skrapa upp där när vi var ute och red en gång :( bilden är gammal ;)


HISS&DISS




* Pappa är skyldig mej 140 kr :D

* Love the way you lie - Eminem & Rihanna

* Rutinerna i mitt liv drar igång igen på måndag det känns skönt på något sätt :)

 



* Skolan börjar på måndag :(

* Någon har snott mina 20kr som låg i köket ;((((

* Jag har varit en stor tjockis idag !!!!!! INTE OK!

/Andrea

 

 

 

 

 


♥ Dream boy ♥



 FIGHTER !


Lisa Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarsson

blire idag :D Som vanligt ska vi pka och köpa godis ;) haha tjocka ! nej nu måste jag göra mej ordning :)

Hejsvejs

 

 


bilder och sånt från igår

Red lite dressyr men mest markarbete igår :) Trav bommar, galopp bommar & ett lite räcke med en galopp bom framför :) Han var lite stel i början, ville inte riktigt länge sej över galoppbommarna. Men så fort ryggen kom igång så satte han det klockrent. Passet gick helt okej, har väll gott bättre men ;)

Jag tror att han har lite träningsverk sen helgen också :) Underlaget till första klassen på Lördagen var ju inte det bästa, ganska halt. När jag kollar tbx på filmerna i dressyren så är han lite stel i ett bakben, han drog sej väll lite på lördagen skulle jag tro :)

Så idag ska han få vila, ut och gå lite tror jag :) Så ska han få ta det lungt, bara rida ut och så tills på söndag då jag ska träna :)






Outfit:

Mej: KL strumpor, Back2Back byxor, Adidas Tröja, random linne, tretorn stövlar, Chaerlse Owen hjälm

Pumba: Bruna lindor, Börjes bakskydd, Zaldi sadel, random träns, horse wear schabrak


TIger Balsam

Tiger Balsam är en österländsk natursalva från Singapore som utvecklades för över 100 år sedan och som idag används över hela världen. I Sverige är Tiger Balsam ett läkemedel, godkänt av Läkemedelsverket.

Tiger Balsam lindrar muskelvärk, förkylning och insektsbett. Tiger Balsam vit lindrar dessutom spänningshuvudvärk.

Ryggen har fått sånt här in massaerat nu av pappa och det känns bättre ;)



SVERIGE FLAGGAN ÄR HÄR!

Jag är gul och blå efter dagen och allt! -.-

WHEY!!


//
WESLIEN WESLIEN WESLIEN!


..

Jag kan inte känna,
Jag kan inte se,

Jag är så rädd för att inte veta,
så rädd för att inte förstå,

Jag gör verkligen mitt bästa,
men endå så känns det som om
jag inte gör tillräckligt,

Det känns inte fel,
men endå inte rätt?

Helt ärligt, jag har faktiskt ingen aning !

 Jag älskar dej,

Träningen!

Här kan ni läsa lite mer om träningen igår vad/hur vi hoppade och lite sånt :

http://hoppryttarencassie.blogg.se/


ahaha

Inatt drömde jag att vi skulle rida lag, jag och Othello xD Eftersom att jag är alldeles förstor för honom så skulle jag rida barbacka för jag kände mej så taskig när jag red med sadel xD Hindrerna låg på 120cm förutom första hindret, första hindret var ett får som man skulle hoppa över, asså ett levande får ! hahaha, okej detta låter sjukt! iaf, fåret stog i en jätte lång brant nedförs backe, när jag var på typ andra sidan banan så fick jag startsingnal så jag typ fick rejsa bort till backen, sen kämpa mej upp för den, vända om och hoppa fåret xD men då flyttade fåret på sej, den smet iväg, hahahaha xD Så då fick jag ny startsignal. Sen hoppade vi hela banan men fick ett stopp på kombinationen :uuuu Det gick inte bra för vårat lag :( hahahaha xD
______________________________________________________________________________________________

Tar bussen ut till stallet snart :) Idag blir det dressyr & markarbete :D Hörs ikväll !

/Andrea

 jag bara gjorde något xD

Mera bilder :D

Hejsan :D

Idag lasta vi in Pumba i trabsporten och körde till Josse & Ice i molkom :) Jag och Josse skulle rida ut medans Mamma maserade Josses Pappas häst Mysterix :) Åh så fin vägar dom har där ! :D Vi tog oss en lång galopp i det härliga vädret ! Pumba var lite övertaggad ;) Fanns mycket klätterbackar också :) När vi kom tillbaka efter en timme maserade mamma Ice också och sen fika vi (y) Sen åkte vi hem :)

Har fått mer bilder både från dressyren och hoppningen :D


 



Vi är LÄTT det snyggaste dressyr ekipaget i hela Karlstad !

/Andrea

 


HOPPTRÄNING

Hopptränade somsagt va nyss och han hoppade jätte bra :') Åhh vad bra han är :D
Hoppade så grymt fint och hoppade med 20 cm marginal på 120 :'D


Köpte denna bild i Strömstad :D

Hoppträning!

Åker och hopptränar för Ulrika Skönnemark nu !

120 cm i tobbes ridhus


NUNTORP!

LÖRDAG 21 Augusti

Nuntorp LB LA

Olivia Weslien fyller år


Igår!

Igår red jag :

Natascha Sto född 1997 skimmel, Ä: Tilda Antonsson :)
 Var och provade henne eftersom jag känner Tilda och det gick väldigt bra . Hon har ju mycket fullblod i sig så hon var ju het men hon accepterade mig bra och hon hoppade bra . :D 


Superman valack född 2006 skimmel :)
Han var så duktig bjöd fint och har börjat fatta ställning och att jobba i form :')

Star sto född 1997 mörkbrun.
Jag red star jätte mycket på ridskolen var på hoppläger tävlade gjorde allt med henne för några år sen hon har lärt mig grunden i ridningen :')  Och igår fick jag rida henne eftersom hon stått på bete :D<3 Hon hade inga grejer så hon fick låna min sadel och Idols träns.  Jag bara var nöjd nu gumman när du får ha den här mjuka sadeln :) Hon har inte så mjuk i valigt fall ;P


NAW<3333333333333


Kåre,valack född 1992 Fjording XDXDXDXD
SEG HÄST UTAN TRYCK tycker inte om sega hästar :/ Men jag red honom eftersom han också varit på bete lite kul iafall så charmig :D

Lester valack född 2002 Min ponny´

Han var lite knäpp i bollen xD



<3333


Resultat Ponnypokalen dag 2

Tja !
 Nu kommer resultat från dressyren också :D

LB:1: Jag fick rida svåraste programmet först eftersom vi hade delat av paddocken på två banor:P Han var lite spänd och i skritten små travade han och i höger galoppen gjorde han ett byte Hopphäst vetni ;) Men dommarendär är stenhård :P  156 poäng och 53,79 % XD

LC:1: Clearround var det så alla över 60 % "var typ felfria " . I den här klassen var han perfekt och jobbade grymt bra :D 196 poäng och 71,48 % :O

Haha bäst <3


Resultat Ponnypokalen Dag 1

Tjena!
 Tävlingarna under helgen har gått super :D
Börjar med att lägga upp resultat från Lördag :D

LD:  Idol startade som sagt va en LD (60cm) två faser bed A/A och han var dubbel nolla så han fick rosett och placket :D

LC: Lester var jättefin och satsade lagom mycket så han kom trea en tiondel från att komma tvåa  :P 30-35 starter el nö.

LB Tekna:  Han nollade grunden och hoppade riktigt bra men man märkte att han inte tog i det var lite lågt :p Men sen i andra omgången petade han ett men han var jätte fin :P Men han kom trea igen men när vi stog på prisutdelningen så visade hon en sko för mamma och mamma kolla på Lester och han hade tappat en sko under sista omgången vid andra hindret så jag är så nöjd att han hoppade för han brukar bli väldigt öm :)

Men vi fick skon påsatt under kvällen iallafall ;P

Foto: Lisa Larsson

Så sötld xD

Foto: Maria Rhodin




Foto: Frida Kennerstad.blogg.se

Lite satasde jag allt ;P


Tänk er för...

Tänkte ta upp ett litet ämne som har med "förra ägare" att göra. Att sälja sin älsklingshäst är nog det svåraste man kan göra, jag vet ! Endel vill ha mycket kontakt med köparna efter affären, endel inte..

Men allt för ofta hör jag "förra ägare" som står och klagar

" vetu, *hästens namn* stannade på förra tävlingen, det brukar den ju ALDRIG göra med mej"

" *hästens namn* stannade på ett hinder, det har nog med sadeln att göra "

" *hästens namn* har blivit jätte mager och tappat muskler sen den kom till dom"


Ja, men vafan! 

Igentligen så tror jag inte att det har med hästens mående att göra, man bara vill visa att den hade det bättre hos en själv, man vill liksom visa att man tar bäst hand om den. Leta fel över dom nya ägarna. 


Men lixom, Hästen stannade, du vet igentligen inte vad som hände, dom kanske kom jätte fel? Ryttaren var osäker? Underlaget? Det kan finnas 100 orsaker till att en häst stannar, och förr eller senare gör den det!

Sadeln? Tänk om den är utprovad då? Det vet du inte ! och som sagt, alla hästar stannar förr eller senare!

Muskler? Alla hästar tappar när dom kommer till nya ägare, endel tappar jätte mycket, endel tappar nästan ingenting.

Detta är bara exempel!

Säg inte till ägarna att hästen har tappat muskler osv.. för ni vet inte hur mycket det faktiskt kan såra, ni har ingen aning om hur dålig man känner sej, även över en sådan skitsak ! jag vet. Ännu värre ifall ägarna är små barn !

Ge dom tips istället ! typ som "jag brukade klättra mycket med honom/henne, då fick hon/han jätte fina muskler" Ge tips på vilket foder dom kan ge :) Ge även tips vad dom kan tänka på när dom tävlar/tränar ifall det inte funkar helt okej :) Det minsta man kan göra är iaf att säja GRATTIS ifall det gick bra på en tävling!

För ni vet inte efter 2 år eller så när både häst och ny ryttare har lärt känna varndra, ridit ihop sej. Hästen har accepterat det nya hemmet. Då kanske det är dom som står där, vinster och placeringar upp till MSV, högre en du någonsin har tävlat på den hästen när den var din. Hur känns det då att stå där med massa skit i bakhuvudet och veta att man inte har uppskattat detta ekipage en gång i tiden ;) Vem vet, dom kanske säljer hästen för dubbelt så mycket som som köpte den för, för att den är bättre nu !

Hästar är inga maskiner, även nya ägare kan inte trycka på en knapp där det står "vinn en omhoppning" så är det bara !

Så tänk er för, ni vet inte hur mycket små ord kan ta skada, på framför allt självförtoende, det viktigaste man kanske behöver i just hästvärlden.

Så tycker jag iaf :)

/Andrea


Film(er)




Färjestads lokala ponnydressyr, ponnypokaken Dag 2

hehehehehehe !

Min ponnybus var jätte fin :') på framridning och allt !!

LC1: Red in banan och red runt lite innan jag fått starsignal, Pumba kollade fundersamt på dressyr staketet, ungeför som "Va fan är det här" xD hahahahaha jag fick 2 poängs avdrag för att jag hälsade xD det skulle man visst inte gör (a) men iaf, det gick jätte bra, han var så fin :') Red över 60% och fick en rosett :D (Det var clear round)

LB1: Också super fin ! Dock en snåljåp till dommare ! -.-' red på 55% men den ritten var värd mer måste jag nog säja för den var super ! (y)

Mitt mål var att komma ihåg programmen och det gjorde jag minsann ! :D

/Andrea

 Framridning :)



 rosett i både dressyr och hopp :D

 duttig ponnybus :)

Det finns mer bilder från banan som lisa har tagit men har inte fått dom en, film kommer också !


Färjestads lokala ponnyhoppning, ponnypokaken Dag 1

Halloj :) Dagen har varit bäst ! :D

Bröjade med att komma till en bana som bestog mest av gegg och lera (y) Yääj Pumba älskar ju sånt underlag, naaaaaat ! iaf, fokuserade väldigt mycjet på att mest hålla honom glad och possetiv under hela banan vilket funkade kanon ! inte en enda sekund var han grinig trots underlaget :) så LDn hoppa vi runt lätt som en plätt ;) åh ÄNTLIGEN fick jag en sådan där snygg rosett ! :D Den är svart och guld, ass snygg ! :DD

Sen var det en låång väntan, 11 B ponnysar, 29 C ponnysar och 29 D ponnysar och jag startar sisst ! (y)

När jag red fram till andra klassen kändes han lite loj men endå lyssnade han bra :) På framhoppningen så var ju underlaget sämst ! jätte djupt och mjukt, lite halt i svängarna. Både Pumba och jag HATAR framhoppningar ! Så jag hoppar aldrig fram särskilt mycket ;) nu på framhoppningen blev han jätte loj, men det berodde ju på underlaget som sagt, han stanna en gång på oxern och då SUGER verkligen underlaget om han stannar :o men bara vände om, gav han en klatch med spöt hoppa hindret och sen gick ut :)

LCn: Även här fokuserade jag mest på att han honom glad, possetiv och min egen ridning :) Pratade mycket med honom, berömde mycket under banan och sånt :) han var jätte fin och jätte taggad och såå himla glad ! :'D man får sååå mycket mera gratis av honom när han är glad :) fick verkligen kanon språng på alla hinder ! :) i omhoppningen hade jag en plan om att göra en mördar sväng innanför muren till sissta hindret i omhoppningen, dock rev han 10an tyvärr, helt klart ett slarv från hans sida, lyfte inte på benen ordentligt ;) eftersom att det redan var kört så tog jag svängen runt muren för att ge han en ärlig chans på sissta hindret när han var så fin :) jag hade en bra tid så det hade varit placering om han inte hade rivit, lite surt men men ;) Och om han inte rivit och jag hade tagit innanför muren (som jag skulle göra) så hade jag nog iaf varit top 3 :) Så jag är mycket mycket nörjd med dagen ! :D



www.llarssonn.blogg.se  som har tagit bilderna :)




HEMMAPLAN IMORRON!

Ja då har vi tävling på hemma plan imorron då hoppning Lördag och dressyr Söndag Ponnypokalen heter det och är lokalt :D

Lester: LC och LB
           LC:1 och LB:1

Idol: LD och eventuellt LC


115cm på bilden!

TAGGA TAGGA TAGGA !


Vi ska ha grymt kul både jag och lester och Idol :DD:*

 


When all is about love














Hiss till er !

Måste bara HISSA ER ! Ni kommenterar bra nu tycker jag :D Fick jätte bra tips inför dressyren, tack så mycket !<3

Det spööregnar ute och jag ska ut med hunden :( tyck synd om mej !

mera uppdate ikväll ! :D

ajuste, det är jätte konstigt, jag har lixom häst nr 12 i alla klasser utom en ? xD i LDn har jag 41 & LCn, LC1an, LB1n 12 ?

/Andrea

Helgens planer !

Fredag:

Pumba: Rid lite lätt i skogen & dusha :)

Achim: Ev, rida dressyr på galoppbanan, ev, mamma rider :)

Smörja, packa, fixa !



Lördag:

Pumba: Tävlar hoppning på FäRK & duscha, knoppa på kvällen :)

Achim: Går lungt i skogen :)

Smörja, packa, fixa !



Söndag:

Pumba: Tävlar dressyr på FäRK :)

Achim: Går lungt i skogen :)

Smörja allt åt Achim så Elisabeth möts av välvårdade grejer när hon kommer hem ;)



eeh fullspäckat som ni kanske ser ;)

/Andrea

Dressyr träning

oj vad mycket dressyr jag har skrivit om nu på senaste tiden känns det som ^^ haha ;)

Tränade för Eva idag då :) Hon är ju för rolig,


Eva: Ja Andrea du kan ju börja med att rida LC1an nu.

Andrea: Okej!  Jag börjar med att vända rätt upp vid A för att göra en hälsning.

Eva: BÖRJA OM ! du har på tok för långa tyglar och hästen springer ju ifrån dej.

Andrea: men dom ska ju ha frammåtbjudning, det står det i programmet !

Eva: Det är en jävla skillnad på frammåt bjudning och när hästen springer ifrån dej.

Andrea: Okej då..

Men usch vad bra det gick asså ! :D Jag behövde verkligen den här träningen! Traven var spänstig, han lyssnad jätte bra på övergångarna och bytte inte galopp när jag ska vända snett igenom ! :) Det enda är att jag ska förbereda honom bättre för galopp och sen är allt perfekt !

Efter 1 timmers dressyrträningen i värmen, juste föresten, herregud vad varmt det blev :o helt plötsligt bara sådär ! :o men det är gött ! (y) iaf, duscha av honom efteråt och sen gick vi på en liten promenix så han fick torka :) Gick ner till Cafet och prata lite med folket som var där men sen tröttna Pumba och börja bita i plasstolarna så då gick vi tbx till stallet ;) släppte ut honom och smörjde sakerna jag använt :) Sen mockade jag och fixa mat åt Achim, han fick vila idag :) Tog in Pumba, Achim och Benjamin, gav dom mat och mamma tvätta Pumbas öga :) Sen hem !

Har kollar startlistorna inför helgen också, dom kommer här !


 

 startar sisst i LCn, gött ! denna gången ska jag inte sumpa det !

 haha först i LC1an xD




HAHAHAHA det är sjukt att se mej på startlistorna till dressyren, jag som absolut inte skulle rida någon jävla dressyr med Othello, han som faktiskt kunde det riktigt bra xD

Förlåt, det är inget konstigt med dressyr men jag tycker att det är lite komiskt att jag är med bara (a)

Men ni som rider/tävlar dressyr, ge tips på vad dom kollar på en för något ? :)


/Andrea

 


Bilder!

Nu kommer bilderna från när Andrea var hos mig!

Skrittar fram :)



Travar fram :)


Galopp:)

Och vad ska man kalla dom här ???

Vart är rupan ?


Opps



Så hoppbilderna får ni i kväll :D
För nu väntar ponnysarna på mig :)


Bilder

 Glaaaaaaaaad !

 Nemo är frän, Pumba är liten och ännu fränare !

 hahahahahahahahahaha !

 söt !

 så jävla frän bild !:o

 buuus !

 buuus !

 Nemo

 naw :)

 fina ponny !

 busig ponni !


Deressyr trimm med båda

Tjaa !

Red båda idag :)

Pumba: Skritta fram på galoppbanan ett var sen blev det lite dressyr trimm in the ride house ! :D Tränade stenhårt på programmen :) Gick braao ! :) Det stod lite hinder framme så jag avlutade med lite hopp :) Sen dushade jag av honom och släppte ut han, tog in häst nr 2 :)

Achim, gjorde iordning honom, när jag går och hämtar sadeln så hör jag en smäll, springer ut i stallet och ser att Achim typ halv ligger ner på stallgången, han typ hänger i "remmarna" han sittre fast i, jag typ bara står och stirrar på honom med sadel och allt i händerna, och när jag ska ställa av mej grejerna för att ta loss han får han ett ryck igen och grimman går av :o han vänder om och båda stall dörrarna är öppna men som tur var även Nemos box så han springer in där i stället, helt uppstressad :o så jag stänger om han så han fick lugna ner sej lite sen sadla jag och så inne i boxen eftersom att jag inte hitta någon mer grimma till honom xd Red i ridhuset medans det spöregan och åska ute (y) Blev även lite trimm med honom :) Red på det vanliga bettet, han var lite stark men det funka tyckte jag :) Grymt trevlig häst asså ! Sen in med honom till stallet :) Stallmöte sisst och sen hem !

Ni får bilder som jag tog när Pumba och Nemo hade high life i hagen i ett eget inlägg ;)

/Andrea


He's my one and only ♥


Ny stigbyglar :D










Hejsan :)

Mamma och jag red ut idag, hon fick det av mej i present när hon fyllde år i April, haha bättre sent en aldrig ;) Jag red Pumba och mamma Achim :) Vi red till Rudskogen och sen tbx :) hehe dom hängde inte med mej och Pumba riktigt ;)

Har fått nya stigblyglar också, fick dom av Lisa :D<3 llarsson.blogg.se Fick dom igentligen när jag fyllde år men har inte hunnit tagit något kort :D Så här kommer det :D Tack Lisa <3



Anonym:
usch vad kallt det såg ut åt pumba :/

Igentligen borde jag inte ta åt mej för detta är ju ingen big deal men eftersom jag kollad IP nr och såg vem det var så tar jag åt mej och det är inte första gången jag känner så. Och eftersom att du påpekade så kan jag ju säja att jag red utan täcke endast för fotografering i typ 10min och ärligt talat så dog han inte.

Iaf här kommer stigbyglarna

 

 

Fett snygga eller vad ? :D


HAHAHAHAHAHAHAHA

 

 

jag har sämst humor, jag vet >.< men detta gjorde min kväll :D


Vinterbilder@myys bara för att :D

 love !

 naw, söt :')

 

 pigg ponnihezt

 

 nawi :)

 chill ;)

 

 mys

 mys

 sååå sööt !

Släng en kommentar nu då !

 


måndag 9 augusti

gaah igår gick jag och la med 10 ihopp om att inte sova bort halva dagen men när vakan jag idag då? 20 i 12 :o sover inte ens så länge när ja går och lägger mej senare -.-'

iaf, åkte till stallet efter lunch, mockade och fixa mat till Pumba :) Sen tog jag inte Achim, Elisabeths häst som jag ska rida nu tills hon kommer tbx från semestern :) Gjorde iordning honom och red en sväng, först lite på galoppbanan och avslutade i paddocken :) oj vilken häst ! Sjukt underbar asså, steget, formen, hela hästen är underbar ! han är runt 175cm så det är lite häst att rida ;) men jag kan lätt tänka mej att rida honom måånga fler gånger man säjer så :)

Sen åkte jag och Elli till Erica och fikade eftersom att hon fyllde år i Lördags :) hennes mamma hade bakat väldigt mycket ;) Det var sockerkaka, chokladsockerkaka, snickerskakor, kladdkaka, chokladsnäckor, småkakor, bullar och tårta :o men fika är gott så det gjorde inget ;) haha tjock ! Sen typ satt vi och prata och kolla lite på datorn :) Vid halv 9 typ åkte vi tbx till stallet och jag tog inte Pumba som vilar idag :)

/Andrea


5 hästar på en idag;)

ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA DET HÄR DET ÄR SÅ UNDERBART DET ÄR JU DET HÄR JAG VILL.......
RIDA  RIDA  RIDA!
Whiho även en dag med lite jobb för min del ;)

Började men att rida Lester i skogen och jag kan inte säga mer än att jag ♥ honom <33 SO GREAT <33



Sen fick sig bös pojken ett pass TIHI han var grymt fin och BUSIG. (Idol) Han var helt grym :D <3

Efter det så kom Wenche med Superman och jag red honom för Ulrika Skönnemark (min hopptränare) Och han var trött älskade ponnyman men det var första gången vi red i ett rid hus också ;)



Haaha häng med nu :
Sen hade jag varit nere och lastat Superman och gick upp till stallet och då stog Hanna Svenssons Viggen där och då var hanna och gjorde nått och Emma höll i Viggen och jag bara:
- Jag hoppar upp då har jag ridit 4 hästar, sa jag.
- Ja gör det, sa Emma.
Sen hoppade jag upp och började skritta runt på stall plan och då kom massa folk förbi och undrade varför jag satt på Viggen och jag :
- Jag ville rida 4:a hästar och då hoppade jag upp på viggen . sa jag.
- Men då tar nu Eupasia också då så har du ridit 6 hästar, Sa carina.
Och så gick jag in och fixaade Pasan och red henne :)
Det är grymt kul :D


   
 PASAN                          VIGGEN

Sen åkte jag, Ulrika, Filip, Ulrikas barn och filips mamma till Mc donalds :)


6 olika hästar ridna på 1 vecka !

MÅNDAG:    Va som sagt va hos Sofia Inelind red hennes Regazzo och senare Red jag Lester.
 

TISDAG:     Res Johannas Cooley , Superman och Lester
  

ONSDAG:     Red Johannas Cooley och Lester
 

TORSDAG:   Red Johannas Cooley

FREDAG:    Lester


LÖRDAG:   Lester och Himlabackans Idol
 

SÖNDAG:   Lester,  Eupasia och Idol.
   

Nu lyckade jag få bilder på dom flesta också
Hoppas Sofia skickar bilder också på mig och Regazzo då får ni dom snart :)


http://sofiaochregazzo.blogg.se/ 
UNDERBARA MÄNNISKA <3333

 


Vårens tävlingstermin 2010

satt och kolla igenom bilmapparna förut, där finns hela min och Pumbas tävlingstermin :) När jag tänker tillbaka så har den faktiskt varit helt grym ! nästan nollor hela högen :D Vi red lag och allt, vi har haft så grymt kul och nu har halva gått :)

Karlstad RK där gjorde i våran debiut !

LD: 0fel
LC: 0+0 fel 2 utanför plac :)



Filipstad RK

LD, ramla av på sissta hindret xd man kan inte direkt säja att det var ett stopp han gjorde, mer en vändning ;)

Div III omg 1 fick vi ett pet i och laget slutade på 8 fel :)




Säffle RK

LD 0fel
LC 0+4fel 3 placerad

Inga dubbelnollor var det :o 4 och 5an var inte ens till omhoppning och det var säkert runt 20-30 starter :o jag var 1 hinder från att vinna, efter näst sissta hindret i omh så tappa jag stigbygeln kom inte fel på sissta hindret och tvingades gör en volt men vafan det var min ANDRA LC :D

 håret, jag vet -.-'

Torsby RK DIV III omg 2

LC dubbelnolla 3 utanför plac

Laget, nollade både grunden och omhoppningen, laget slutade 4a av 14 lag :D




Grums RS

LD 0fel

LC 0+0 fel och en 2a placering :)



Christinehamns RK div III omg 3

LC 0+0 fel 1 utanför plac, en grym runda !

Finalen div III nollade både grunden och omoppningen,

Vi kom 2a i omgången och 5a i totalen, någon idiot räkna fel -.-' men vafan vi ägde sönder asså ! :D
Vi placerade oss mer i omgångarna en både 2,3,4an bara de att dom hade lite tur med att det var fler lag som ställde upp den enda gången dom placerade sej och fick då mer poäng -.-' men vi fick en 5 rosett istället ;)
+ att vi var det enda laget med 4 nollor i både grund och omh, så presterade best av alla kan man säja ;)

 Vårat lag var BÄST helt enkelt !

Färjestad RK har ingen bild haha ;)

LC 0+4 fel det var här det sket sej ! -.-'
LC+5 0+utg, allt blev bara så fel :(

Men skit samma, Färjestad har vi glömt nu :D


Kil RK 2 dagarns meeting

dag 1

LD 0fel
LC 4 fel, ett litet äckligt pet men fy vilken GRYM runda det var !

Dag 2

LC mini derbyt, 0+ute ramla av 3 utanför plac av typ 30 starter HAHA jag tyckte det var lite kul (a)
LC+5 0+0 fel 2 utanför plac





Placeringarna har inte varit på våran sida precis men det kommer ! :D

Nu väntar höst terminen och vi ska så småning upp i LB, och vi ska fortsätta med att göra grymma rundor och plocka rosetter ! :D "allt handlar bara om att ha roligt" visst det gör det men vafan det är en tävling, en tävling går ut på att vinna, right? ;)

men sen är frågan vad som är vinnst för en själv?

/Andrea



 


8 augusti 2010

Seeeeeeeeeeeeeeegat typ hela dagen, inte bra :( Åkte ut till stallet lite senare, hittade en ponny som typ dampade sönder i hagen för alla bromsar och flugor, usch jag hatar dom ! Men på ett sett vare bra för jag slapp gå in i deras blöta hage med min gympaskor som det är hål i, Pumba ville bara in så han kom som en kanon till mej, hehe (y) När jag gjorde iordning honom så ser jag att han typ är bombad med äckliga flugägg ! :o blääää ! Sen när jag borstar honom så upptäcker jag 2 äckliga festingar som sitter under magen vid fram benet, tur att jag har min speciella gröna festingplockare som är till hundar igentligen :D Tog bort dom och mosa dom rejält under en sten, mohaha :D

Ridpasset: fyy vad bra det gick ! Jag älskar min ponny men när han är som bäst älskar jag honom ännu mer ! Han lyssnade bra på både skänkel och hand, bara jag tog pyttelite i tygeln så tvärstanna han direkt ! Det enda var väll att han tyckte att han var så snygg och gick och visa upp sej så han lyssnade inte på galoppskänkel med en gång men det kom de med :D Varvade med lite bommar också :) både galoppbommar och upphöjda travbommar, det gick också väldigt bra ! :) Men dressyren gick fan bäst ! :D Det enda som jag behöver träna mer på är hörnpasseringarna, fokusera mer på vägarna och sitsen en på Pumbas form :) förövrigt red jag med ett nytt bett idag, eller nytt och nytt, det är ett tredelat fast mycket mindre och mycket mindre bett ringar :)

Efter ridpasset så dusha jag honom där sadeln luggit och la på kylbalsam på benen, haha Pumba åt hö medans jag gjorde det och när han skulle slänga upp huvudet för att ta en fluga eller något så slog han huvudet i saltstenen :( xd sen var han jätte sur och tycke synd om sej själv, stackarn :(

Och ni ska få bilder på mina tretorn men det känns så tråkigt att bara ta kort på dom :( då vill jag ju hällre ta kort på dom när jag har dom på mej och rider Pumba men jag har ingen som tar kort på mej x( får väll fjäska med mamma någon dag ;)

/Andrea

 jag gör allt för denna ponnyn så därför så bjuder jag väll på denna också bara för att Pumban var så söt och hade öronen frammåt för omväxlighetens skull ;)

(lägg märket till att vänster ögat ser lite drågat ut) xD


Rösta !

ALLA går inte och röstar på Sofia och Regazzo ! :D

http://ponnyochryttare.blogg.se/2010/august/bidragen.html#comment


Bidrag nr 30 !

chill tur i skogen

Blev en chill tur idag :) Red faktiskt med sporrar på så att han inte ska kunna hålla på med sina dumheter som han har fått för sej -.-' han bråka EN gång och nu aldrig mer tror jag xD haha han blev lite paff när jag satte sporrarna i honom ;) sen gick han snällt som en lite skolgosse hela ridturen, hehe :) när man kommer till backarna vet han vad som gäller, fult ös ! den hästen kan springa asså ! Och när man kommer till ställen där det är lerigt,stenigt och rötigt så tänker han sej noga för vart han ska sätta fötterna, han är väldigt smrt faktiskt min häst (y)

Nej nu hinner jag inte uppdatera mer, måste kila ! :)

/Andrea

Dressyrprogram träning

Hejsan :)

Blev lite dressyr idag :) Tränade på programmen som jag ska rida på FäRKs meeting :s haha det lär väll gå som det går ;) iaf, så gick det väll okej (a) ska träna lite mer på som här hemma och sen ska jag rida dom för Eva på söndag :) Dressyr program: Det mest oläsvänliga man kan läsa :o fattar det mesta men dom är väldigt otydliga med vissa saker, man vill ju gärna inte ha poäng avdragning bara för att man inte förstod någon grej i programmet ;) aja jag får väll fråga Eva ;)

Vi föredrar hoppning !

/Andrea


 Det äckliga hindret i LCn i kil -.-' Alla rev eller stanna på det typ, även den bästa Pumba fick med sej en bom -.-'


en bild säjer mer en 1000 ord

 jag blir aldrig bra på kort, men P är söt!

 haha störd :D



 älskar bilden på något sett :)

 bebis <3



 hur söt !

 tjockis :D






JAG ÄLSKAR DEJ VÄRLDENS ABSOLUTA BÄSTA !

 

 

 

 


Mycket och göra!

Hej
Sorry för min uppdatering jag har haft mycket nu sista dagarna och det har varit grymt kul. :D 
 Nu har jag fixat massor av bilder till er på Superman :) Och dom senaste dagarna har jag tagit hand om johannas ponny Cooley. Har ridit honom i tre dagar. Ridit ut, dressyrat och hoppat lite sista dagen nu. Det är en grymt fin ponny men han kräver rätt mycket i dressyren inte lätt mycket ben behövs (A) Men nu har jag fixat bilder på alla hästar jag har ridit. Idag har vi även flyttat hem Lester till Färjestad igen. Skönt att komma hem men stallet var inte alls fräscht särkilt inte sadelkammaren. Imorron slänger jag ut allt i en ute box och sopar rent det går inte att ha det så där usch och fy på dom. Och just det jag har hopptränat Lester och han var så grymt fin jag tror hindret var kanske 1 meter och han hoppade typ 40 cm över grymt fin :) Sen har jag även varit och löshoppat Superman idag  han var grym älskade pony<3





Han drog ner huvudet xd Underbart fin ponny detta :D




UNDER BARA SUPERMAN<33












underbart ♥

HE


TIHI


finaste


ÅHHH DET ÄR REN LYCKA ATT SITTA PÅ DIN RYGG ♥



Och att bara vara i din närhet ♥

♥ ♥ ♥ ♥



HISS&DISS by Andrea



* I (L) mina TRETORN !
* Pumba går så jeevla bra på raka bettet !
* I (L) Pumba !<3







* jag får skav av min tratorn :(
* igår när pumba skulle vifta bort en fluga med benet missa han och träffa mej när jag satt och smörjde hans ben
* Sommaren är typ slut !
* Skolan börjar snart
* Det regnar !

Bilder

sitter här och väntar på att Lisa ska logga in på msn och skicka bilder som hon tog på mej och Pumbi idag :) Så håll utskik efter dom ! :D

/Andrea


Eminem (L)






Eva kurs

Hej :)

I morse var det uppstigning klockan 8 och iväg till stallet, packa alla saker och gjorde iordning Pumba :) Sen åkte vi upp till Rudskogen där vi skulle på Eva kurs :)

Första ridpasset: Lite mer åt dressyr hållet, red även en linje med bommar och 2 hinder :) Pumba var jäätte fiiin ! jätte mjuk !

Sen gick vi ner till Eva och åt mat, typ satt där och var sega jätte länge x) Sen gick vi upp till stallet igen och hade lite "kurs" :) Sen var det dags för hoppning.

Ridpass 2: Banhoppning då :) Pumba var såååå jäävla fiin ! hade verkligen fått massa gratis från ridpass 1 ! han lyssnade på allt, var pigg och glad :D hoppningen gick galant !

/Andrea

14

 ett grattis ?


RSS 2.0